Kennisgeving vaststelling bestemmingsplan Bredius en vaststelling hogere waarden geluidhinder

Het dagelijks bestuur van stadsdeel West, gemeente Amsterdam, maakt bekend dat het bestemmingsplan Bredius op 6 juli 2010 door de stadsdeelraad West is vastgesteld, waarbij tevens besloten is geen exploitatieplan vast te stellen.

Op 15 juni 2010 heeft het dagelijks bestuur van stadsdeel West besloten tot vaststelling van hogere waarden voor de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting vanwege industrie- en railverkeerslawaai, ten behoeve van nog te bouwen woningen in het plangebied.

Het bestemmingsplan en het besluit tot vaststelling van hogere waarden voor de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting liggen, met de bijbehorende stukken, vanaf 22 juli 2010, tot het einde van de ondergenoemde beroepstermijn, ter inzage bij de publieksbalie van het stadsdeelkantoor, Bos en Lommerplein 250, te Amsterdam, geopend op werkdagen van 08.00 uur tot 17.00 uur.

Het vastgestelde bestemmingsplan en het besluit vaststelling hogere waarden zijn digitaal beschikbaar via www.bestemmingsplannen.amsterdam.nl

Het plangebied wordt begrensd door het midden van de Zaanstraat, de Spaarndammerdijk, het zwembad en het spoortalud.

Het bestemmingsplan Bredius maakt de bouw mogelijk van een nieuwe sporthal, aanvullende sportvoorzieningen (zoals fitness), ongeveer 65 tot 120 woningen, een horecaruimte welke door zowel bezoekers aan de sportvoorzieningen als bezoekers van het zwembad kan worden gebruikt en de aanleg van een nieuwe straat langs de sporthal en het zwembad, parallel aan het spoor.

De vaststelling van hogere waarden voor de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting geluidhinder is noodzakelijk voor gevels van woningen gelegen aan de Zaanstraat, voor industrielawaai vanwege industrieterrein Westpoort en voor railverkeerslawaai ten behoeve van gevels van woningen gelegen in de kapverdieping aan de zuidzijde.

Gedurende zes weken na de terinzagelegging kan een belanghebbende, die tijdig een zienswijze aangaande het ontwerpbestemmingsplan bij de stadsdeelraad kenbaar heeft gemaakt, dan wel een belanghebbende die aantoont dat hij daartoe redelijkerwijs niet in staat is geweest, beroep instellen tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

De Wet geluidhinder koppelt de beroepstermijn van het besluit tot vaststelling van hogere waarden voor de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting aan de beroepstermijn voor het betreffende bestemmingsplan, zodat gedurende de beroepstermijn een belanghebbende, die tijdig een zienswijze aangaande het ontwerpbesluit bij het dagelijks bestuur kenbaar heeft gemaakt, dan wel een belanghebbende die aantoont dat hij daartoe redelijkerwijs niet in staat is geweest, beroep kan instellen tegen het besluit tot vaststelling van hogere waarden bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Een beroep dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Op dit project is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Deze afdeling beperkt het beroepsrecht en stelt striktere eisen aan het beroepsschrift; dit brengt onder meer met zich mee dat alle beroepsgronden in het beroepschrift dienen te worden opgenomen en deze na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld. De wet is raadpleegbaar op www.wetten.overheid.nl.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en het besluit tot vaststelling van de hogere waarden treden in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Het instellen van beroep schorst de werking van de besluiten niet.

Degene die beroep heeft ingesteld kan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak verzoeken met het oog op onverwijlde spoed een voorlopige voorziening te treffen. Het verzoek dient geadresseerd te worden aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Indien het verzoek tijdens de beroepstermijn wordt ingediend, treden de besluiten niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Amsterdam, 21 juli 2010

Het dagelijks bestuur van het stadsdeel West,

secretaris,

F. Claasen.

Voorzitter,

M.M. Kuitenbrouwer.

Naar boven