Vastgesteld bestemmingsplan ‘Zuiderboerenvaart 41–45’

Burgemeester en wethouders van de gemeente Enkhuizen maken overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat de gemeenteraad op 5 juli 2010 het bestemmingsplan ‘Zuiderboerenvaart 41–45’ hebben vastgesteld. Met dit bestemmingsplan zijn de bebouwings- en gebruiksmogelijkheden van het perceel Zuiderboerenvaart 41–45 (kadastraal bekend: gemeente Enkhuizen, Sectie D, nr. 3728) aangepast om de bouw van woningen mogelijk te maken.

Het ontwerpbestemmingsplan heeft van 20 mei tot en met 30 juni 2010 ter inzage gelegen. Er zijn geen zienswijzen ontvangen. De raad heeft bij de vaststelling geen wijzigingen aangebracht.

Geen exploitatieplan

Bij de vaststelling van het bestemmingsplan is ook besloten geen exploitatieplan als bedoeld in artikel 6.12. Wro vastgesteld, aangezien de kosten op een andere wijze zijn verzekerd (anterieure overeenkomst).

Inzage

Het raadsbesluit, het vastgestelde bestemmingsplan en de hierbij behorende stukken liggen met ingang van 22 juli 2010 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage bij het Servicepunt in het Stadskantoor, Hoogstraat 11 te Enkhuizen op werkdagen van 9.00 tot 16.00 uur. De genoemde documenten zijn tevens digitaal te raadplegen op de website van de gemeente Enkhuizen: www.enkhuizen.nl en op de landelijke site www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep

Gedurende de termijn van de terinzageligging kan beroep worden ingesteld door:

  • een belanghebbende die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht;

  • een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren te brengen.

Het beroepschrift moet worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Degene die een beroepschrift heeft ingediend en van mening is dat de onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist, kan tevens de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. Zowel voor het beroepschrift als het verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan treedt in werking per daags na afloop van de hiervoor genoemde termijn van zes weken (2 september 2010). Een beroep schort de werking van het vaststellingsbesluit niet op, tenzij bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, zoals hierboven aangegeven, een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. Als een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het bestemmingsplan pas in werking nadat op het verzoek is beslist.

Informatie

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de heer J. Eenkoren van de afdeling Ruimtelijke Ordening, telefoon (0228) 360100.

Burgemeester en wethouders van Enkhuizen,

de secretaris,

R.M. Reus.

De burgemeester,

J.G.A. Baas.

Naar boven