Beoordelen noodzaak uitvoeren milieueffectrapportage (m.e.r.)

Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland hebben op 28 mei 2010 een mededeling ingevolge artikel 7.8a van de Wet milieubeheer (aanmeldingsnotitie) ontvangen van Dieren Crematorium Waddinxveen voor het oprichten en in werking hebben van een huisdieren- en paardencrematorium. De inrichting is gelegen aan de Zuidelijke Dwarsweg 13-b, 2741 PC te Waddinxveen.

In de inrichting zullen per dag maximaal 20 huisdieren en 3 paarden gecremeerd kunnen worden en de voorbereidingen daartoe getroffen.

Voor deze activiteit moet een vergunning op grond van de Wet milieubeheer worden aangevraagd bij Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland. De activiteit valt onder onderdeel 39.2 van bijlage D van het Besluit milieueffectrapportage 1994. Dit betekent dat de vergunningverlenende instanties moeten beoordelen of ten behoeve van de vergunningverlening een milieueffectrapport (MER) moet worden opgesteld.

Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland hebben de voorgelegde informatie getoetst aan de Wet milieubeheer, met name aan de artikelen 7.16 tot en met 7.18. Op basis daarvan hebben zij besloten dat het opstellen van een MER ten behoeve van de aanvraag om vergunning ingevolge de Wet milieubeheer niet noodzakelijk is.

Inzage

De aanmeldingsnotitie en het besluit liggen van 26 juli 2010 tot en met 6 september 2010 ter inzage:

  • bij de Directie Omgevingsdiensten van de provincie Zuid-Holland, kamer D 209, tijdens kantooruren (na telefonische afspraak), Zuid-Hollandplein 1 te Den Haag, tel.nr (070) 441 73 24;

  • in het gemeentehuis van Waddinxveen, van 9.00-12.00 uur, Raadhuisplein 1, tel.nr. (0182) 62 46 24.

Opmerking

Op grond van artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht is deze beoordeling een voorbereidingsbesluit, waarop geen bezwaar of beroep mogelijk is, tenzij aangetoond kan worden dat dit besluit los van het voor te bereiden besluit belanghebbende rechtstreeks in zijn belang treft.

Inlichtingen

Voor vragen en opmerkingen over het besluit, het begrip belanghebbende en deze procedure kunt u contact opnemen met de afdeling Vergunningen, de heer H.P.M. Wachelder, tel.nr. (070) 441 74 55. Deze kennisgeving staat ook op www.zuid-holland.nl

Naar boven