Projectbesluit ex art. 3.10 Wro Parijsch Zuid 1e fase gewijzigd vastgesteld

Burgemeester en wethouders van de gemeente Culemborg maken bekend dat de gemeenteraad op grond van artikel 3.10 Wet ruimtelijke ordening een projectbesluit gewijzigd hebben vastgesteld voor Parijsch Zuid 1e fase. Het projectbesluit voorziet in de bouw van maximaal 165 woningen in het gebied ten westen Culemborg. Het gebied ligt ten tussen de plas de Lockershoek en de Laan naar Parijsch.

Het projectbesluit is ten opzichte van het ontwerpprojectbesluit gewijzigd: op de verbeelding is een gedeelte van de bestemming ‘wonen’ tot aan de bestemming ‘water’ (de Lockershoek) gewijzigd in de (openbare) bestemming ‘groen’ ten behoeve van het algemeen recreatief gebruik van de gehele oever van de Lockershoek.

Belanghebbenden die ten aanzien van het ontwerpprojectbesluit (tijdig) zienswijzen hebben ingediend alsmede belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij met betrekking tot het ontwerpprojectbesluit geen dan wel niet tijdig een zienswijze hebben ingebracht, kunnen tegen dit projectbesluit vanaf de dag na die waarop het besluit ter inzage wordt gelegd gedurende zes weken een gemotiveerd beroepschrift indienen bij de rechtbank Arnhem, sector bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem. Ook andere belanghebbenden kunnen beroep instellen voor zover dit beroep wordt ingesteld tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling van het projectbesluit heeft aangebracht.

Het indienen van een beroepschrift schort de werking van het projectbesluit niet op. Indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist, kan gelijktijdig met het indienen van het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Arnhem, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem.

De kennisgeving van het projectbesluit wordt overeenkomstig artikel 3.11, lid 2 Wro, juncto artikel 3.8, lid 3 Wro geplaatst in de Culemborgse Courant, in de Staatscourant, op de gemeentelijke website en op RO-online (www.ruimtelijkeplannen.nl).

Het projectbesluit met bijbehorende stukken ligt met ingang van 23 juli 2010 gedurende de beroepstermijn van zes weken ter inzage op het Stadskantoor te Culemborg, Ridderstraat 250.

Het projectbesluit treedt overeenkomstig artikel 3.8, lid 5 Wro in werking met ingang van de dag na afloop van de beroepstermijn.

Naar boven