Bestemmingsplan Agriport A7

Besluit tot vaststelling bestemmingsplan ‘Agriport A7 bedrijventerrein agribusiness en logistiek, tweede herziening’ (artikel 3.8)

Burgemeester en wethouders van de gemeente Wieringermeer maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 24 juni 2010 het bestemmingsplan ‘Agriport A7 bedrijventerrein agribusiness en logistiek, tweede herziening’ (ongewijzigd) hebben vastgesteld. Het vastgestelde bestemmingsplan ‘Agriport A7 bedrijventerrein agribusiness en logistiek, tweede herziening’ ligt met ingang van 19 juli 2010 gedurende 6 weken voor een ieder tijdens openingstijden ter inzage liggen, bij de afdeling Bouwen, Ruimte en Milieu, kamer 1.08 (ook buiten kantooruren, op maandagavond op afspraak tussen 17.00 en 20.00 uur), in het gemeentehuis gevestigd aan het Loggersplein 1 te Wieringerwerf.

Het bestemmingsplan, inclusief de bijbehorende bijlagen, deze kennisgeving en het raadsbesluit zijn ook digitaal raadpleegbaar op de gemeentelijke website www.wieringermeer.nl.

Met dit bestemmingsplan wordt het mogelijk gemaakt om in het gebied ten noorden van de Oudelandertocht op het bedrijventerrein Agriport A7 biomassainstallaties met een maximale gezamenlijke ontwerpcapaciteit van 500 ton per dag te realiseren. Deze mogelijkheid zit ook al in het huidige bestemmingsplan, echter de ontwerpcapaciteit van een individuele vergistingsinstallatie mag niet meer dan 100 ton per dag bedragen. De begrenzing per installatie wordt nu los gelaten.

Daarnaast wordt ten behoeve van dit plan het gebied waar met een ontheffing tot 35 meter mag worden gebouwd vergoot en wordt er een wijzigingsbevoegdheid opgenomen om risicovolle inrichtingen te kunnen vestigen.

Degene die omtrent het ontwerpbestemmingsplan tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt, alsmede de belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken, kan gedurende de hierboven genoemde termijn beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Een beroepschrift moet worden ondertekend en tenminste bevatten: naam en adres van de indiener; dagtekening; omschrijving van het besluit waartegen het beroep zich richt, alsmede de gronden van het beroep.

Het instellen van beroep schort de werking van het besluit niet op. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt daags na het verstrijken van de beroepstermijn in werking. Degene die beroep instelt kan een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van voornoemde Afdeling. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Aan het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

Naar boven