Goedkeuringsbesluit Gedragscode ruimtelijk ontwikkeling en inrichting gemeente Dordrecht en Zwijndrecht

De Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit heeft het volgende besluit genomen.

Welke aanvraag is ontvangen?

Op 27 juni 2007 is van de gemeente Dordrecht en de gemeente Zwijndrecht een verzoek om goedkeuring van een gedragscode op grond van artikel 16b, tweede lid, onderdeel b, van het Besluit vrijstelling beschermde dier- en plantensoorten ontvangen. De gedragscode bestendig beheer en onderhoud van de gemeente Dordrecht en de gemeente Zwijndrecht geeft regels voor ruimtelijke ontwikkeling en inrichting. Ruimtelijke ontwikkeling en inrichting gaat onder andere over grondwerkzaamheden en achterstallig onderhoud.

Wat is het besluit?

Op dit verzoek beslist de Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. De minister heeft besloten de gedragscode goed te keuren. Het besluit is vijf jaar geldig. Het besluit is geregistreerd onder nummer TRCDR/2010/2459. Het verzoek is behandeld volgens de uniforme openbare voorbereidingsprocedure, conform afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht.

Wat houdt een gedragscode in?

Een gedragscode heeft betrekking op beschermde inheemse planten- en diersoorten als bedoeld in de artikelen 3, eerste lid, en 4, eerste en tweede lid, van de Flora- en faunawet. Er geldt een vrijstelling van deze verbodsbepalingen als werkzaamheden plaatsvinden volgens een gedragscode die door de minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit is goedgekeurd. Het gaat om werkzaamheden voor bestendig gebruik, voor bestendig beheer of onderhoud van infrastructuur en voor ruimtelijke ontwikkeling en inrichting.

Hoe kunnen belanghebbenden in beroep gaan?

U kunt als belanghebbende binnen zes weken na de dag dat het besluit is genomen in beroep gaan tegen het besluit. Dat doet u bij de sector bestuursrecht van de rechtbank in het gebied waar u woont. Kijk voor meer informatie op www.rechtspraak.nl.

Meer informatie

Heeft u vragen, kijk dan op onze website: www.minlnv.nl/loket. Of bel met Het LNV-Loket: 0800-22 333 22 (op werkdagen tussen 8.30 en 16.30 uur).

Naar boven