Bekendmaking gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Gemert-Bakel Buitengebied 2010’

Burgemeester en wethouders van Gemert-Bakel maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8. lid 4 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 27 mei 2010 het bestemmingsplan ‘Gemert-Bakel Buitengebied 2010’ gewijzigd heeft vastgesteld.

Wijzigingen ten opzichte van het ontwerp

De belangrijkste wijzigingen welke zijn doorgevoerd in het vastgestelde bestemmingsplan ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zijn:

  • 1. De ontwikkelingen aan de Peeldijk 46 in Handel zijn uit het bestemmingsplan gehaald;

  • 2. Agrarische gronden met de aanduiding EHS(Ecologische Hoofdstructuur) behouden de bestemming Agrarisch (met waarden) conform het geldende bestemmingsplan;

  • 3. De ontwikkelingen aan de Handelsesteeg 25 in Gemert zijn uit het bestemmingsplan gehaald;

  • 4. De gevoerde wijzigingsprocedures voor een bouwblokvergroting aan de Jodenpeeldreef 9 in De Rips, Burgemeester Nooijenlaan 11 in De Rips en de vormverandering van het bouwblok aan de Besterd 1 in Bakel, zijn opgenomen in het bestemmingsplan.

Tevens is de Verordening Ruimte fase 1 van de provincie Noord Brabant zoals vastgesteld op 23 april 2010 en in werking getreden op 1 juni 2010, is verwerkt in het bestemmingsplan. In deze verordening is onder andere het voorbereidingsbesluit van 19 maart 2010 van de provincie omtrent de ontwikkelingsmogelijkheden voor de intensieve veehouderij opgenomen. Gezien de directe doorwerking van de regels omtrent de ontwikkelingsmogelijkheden intensieve veehouderij, zijn deze direct overgenomen in het bestemmingsplan. De belangrijkste aanpassingen zijn:

  • 1. Maximaal 1 bouwlaag voor het houden van dieren;

  • 2. Uitbreiding(bouwblokvergroting) van intensieve veehouderij in het extensiveringsgebied is niet meer toegestaan;

  • 3. Uitbreiding van intensieve veehouderij in het extensiveringsgebied, passend binnen het huidige bestemmingsplan is toegestaan op basis van een ontvankelijke bouwaanvraag van voor 1 oktober 2010;

  • 4. Uitbreiding(bouwblokvergroting) van intensieve veehouderij in het verwevingsgebied maximaal tot 1,5 hectare mits het een duurzame locatie betreft;

  • 5. Uitbreiding(bouwblokvergroting) van intensieve veehouderij in het landbouwontwikkelingsgebied maximaal tot 1,5 hectare of tot 2,5 hectare op grond van een ontheffing van Gedeputeerde Staten;

  • 6. Nieuwvestiging enkel mogelijk voor lopende zaken voor verplaatsing middels een ontheffing van Gedeputeerde Staten

De overige aanpassingen zijn te raadplegen in de bijbehorende stukken van het bestemmingsplan.

Inzage en beroepsmogelijkheid

Het raadsbesluit met het raadsvoorstel en het bestemmingsplan met bijbehorende stukken liggen met ingang van 19 juli 2010 gedurende zes weken ter inzage bij de afdeling Publiekservice loket Bouwen en Wonen in het gemeentehuis aan het Ridderplein 1 in Gemert. Deze stukken zijn gedurende deze termijn ook in te zien op de website van de gemeente: www.gemert-bakel.nl of via www.ruimtelijkeplannen.nl .

Belanghebbenden die tijdig hun zienswijze bij de gemeenteraad hebben ingediend en belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan hebben ingediend, kunnen gedurende de termijn van ter inzage legging (beroepstermijn) tegen voornoemd besluit beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Voor zo ver de gemeenteraad bij de vaststelling wijzigingen heeft aangebracht ten opzichte van het ontwerp kan iedere belanghebbende hiertegen binnen genoemde termijn schriftelijk beroep instellen bij genoemde Afdeling.

Het beroepschrift moet worden gericht aan de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Het indienen van een beroep schorst de werking van het vaststellingsbesluit niet. Om dit laatste te bereiken, kan gedurende genoemde termijn eveneens een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Zowel voor het indienen van een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Het besluit van de gemeenteraad treedt in werking na afloop van de beroepstermijn tenzij binnen deze termijn naast een beroepschrift tevens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend.

Gemert, 16 juli 2010

Naar boven