Ontwerpbestemmingsplan ‘Partiële herziening bestemmingsplan Harkema bedrijventerrein Quakkenburg Betonwei 45’

Wij maken bekend dat vanaf woensdag 21 juli tot en met 31 augustus 2010 het ontwerpbestemmingsplan ‘Partiële herziening bestemmingsplan Harkema bedrijventerrein Quakkenburg Betonwei 45’ ter inzage ligt. Het ontwerpbestemmingsplan kunt u inzien bij de afdeling Ruimte op maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 16.00 uur en op vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur. U kunt het ontwerpplan ook digitaal raadplegen. Zie hiervoor onze website www.achtkarspelen.nl → Informatie over → Leefomgeving en wonen → Ruimtelijke Plannen.

Het bestemmingsplan ‘Partiële herziening bestemmingsplan Harkema bedrijventerrein Quakkenburg Betonwei 45’ biedt een planologische regeling voor de bouw van een bedrijfswoning bij het bedrijfspand op het perceel Betonwei 45 te Harkema. De woning wordt aangebouwd aan het bestaande bedrijfspand. De voorgevel en een deel van de rechterzijgevel zullen geluiddoof (moeten) worden uitgevoerd in verband met het wegverkeerslawaai. Dit betekent, dat de gevels geen beweegbare delen mogen bevatten. Voor het resterende deel van de zijgevels zal een hogere waarde worden vastgesteld.

Zienswijzen

Tijdens de bovengenoemde termijn kunt u uw zienswijze aan de gemeenteraad kenbaar maken. Dit kan per brief, e-mail of mondeling (op afspraak). Uw brief of e-mail moet voorzien zijn van uw naam, adres en woonplaats en een motivering.

Brief

Een zienswijze per brief kunt u sturen naar de gemeenteraad van Achtkarspelen, Postbus 2, 9285 ZV Buitenpost.

E-mail

Een zienswijze per e-mail kunt u mailen naar gemeente@achtkarspelen.nl

Mondeling

Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met Koos Matthijs, tel. (0511) 548182 of Sytze Noordbruis, tel. (0511) 548188. Om termijnoverschrijding te voorkomen verzoeken wij u om tijdig (voor 16 augustus 2010) een afspraak te maken.

Als u een zienswijze indient kunt u er voor kiezen uw zienswijze nader toe te lichten in een hoorcommissie. Deze hoorcommissie bestaat uit leden van de gemeente-raad. Indien u van deze gelegenheid gebruik wilt maken kunt u dit bij uw zienswijze aangeven.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Ruimte, team Plannen en Beleid, Koos Matthijs, tel (0511) 548182, of Sytze Noordbruis, tel. (0511) 548188.

Wet geluidhinder

Burgemeester en wethouders van Achtkarspelen maken bekend dat zij op grond van artikel 83 Wet geluidhinder en met inachtneming van het bepaalde in de ‘Nota ontheffingsbeleid hogere waarde Wet geluidhinder’ voornemens zijn een hogere waarde vast te stellen voor de bouw van een aangebouwde bedrijfswoning bij het bedrijfsgebouw op het perceel Betonwei 45 te Harkema.

Het voornemen met bijbehorende bescheiden liggen vanaf 21 juli tot en met 31 augustus 2010 ter inzage bij de afdeling Ruimte op maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 16.00 uur en op vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur. Tijdens deze periode kan eenieder eventuele opmerkingen over het voornemen schriftelijk naar voren brengen (gemeente Achtkarspelen, Postbus 2, 9285 ZV, Buitenpost).

Ten behoeve van bovengenoemd verzoek zal op 11 augustus 2010 tussen 14.30 en 15.30 uur een (ambtelijke) hoorzitting worden gehouden op het gemeentekantoor te Buitenpost.

Buitenpost, 20 juli 2010

Burgemeester en wethouders voornoemd,

M. van der Veen,

loco-burgemeester.

M. Brouwer,

loco-secretaris.

Naar boven