Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Buitengebied Grootegast’

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Grootegast maakt op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de gemeenteraad op 1 juni 2010 het bestemmingsplan ‘Buitengebied Grootegast’ (plancode NL.IMRO.0015.BPBG09BEHE1-VA01) gewijzigd heeft vastgesteld. Het bestemmingsplan ‘Buitengebied Grootegast’ heeft betrekking op het buiten de bebouwde kommen, de bedrijfsterreinen en het (recreatie)gebied Strandheem, gelegen grondgebied van de gemeente Grootegast.

Gewijzigde vaststelling

Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan is een aantal wijzigingen in het vastgestelde plan doorgevoerd. De wijzigingen zijn opgenomen in de bij het raadsbesluit behorende ‘Nota zienswijzen & commentaar naar aanleiding van het ontwerpbestemmingsplan Buitengebied Grootegast’ (NL.IMRO.0015.BPBG09BEHE1-OW01) d.d. mei 2010, het advies van de hoorcommissie vastgesteld d.d. 12 mei 2010 en het aanvullend advies van de hoorcommissie vastgesteld d.d. 1 juni 2010.

Pro forma reactieve aanwijzing Gedeputeerde Staten

Gedeputeerde Staten van Groningen hebben op 6 juli 2010 (verzonden 6 juli 2010, ontvangen op 7 juli 2010) aangegeven de volgende planonderdelen in strijd te achten met het provinciale ruimtelijk beleid en hebben aan de gemeenteraad de pro forma aanwijzing gegeven dat de volgende onderdelen van de regels van het bestemmingsplan ‘Buitengebied Grootegast’ geen deel blijven uitmaken van het vastgestelde bestemmingsplan:

  • 1. artikel 3.4.1 (Agrarisch);

  • 2. artikel 30 (Wonen), alsmede de bestemmingsvlakken ‘Wonen’ op de bij het plan behorende verbeelding;

  • 3. de artikelen 11.4.1 onder b1 (Bedrijf), 12.4.1 onder a1 (Bedrijf-Garage), 15.4.1 onder b1 (Bedrijf-Opslag), 17.4.1 onder a1 (Detailhandel), 18.4.1 onder a1 (Horeca) en 25.4.1 onder b1 (Sport-Manege) alle voor zover voor singelgebied is bepaald ‘... niet meer mag bedragen dan 50% van het bebouwde bedrijfsoppervlak, indien het perceel is gelegen tussen besloten houtwallen en ...’;

  • 4. de artikelen 4.8.2 sub b (Agrarisch-Agrarisch bedrijf 1), 5.8.2 sub b (Agrarisch- Agrarisch bedrijf 2), 6.8.2 sub b (Agrarisch-Agrarisch bedrijf 3), 7.8.2 sub b (Agrarisch-Agrarisch bedrijf 4), 8.8.2 sub b (Agrarisch-Kwekerij), 9.7.2. sub b (Agrarisch-Paardenhouderij), 11.6.2 sub b (Bedrijf), 12.5.2 sub b (Bedrijf-Garage), 15.6.2 sub b (Bedrijf-Opslag), 17.5.2 sub b (Detailhandel), 18.5.2 sub b (Horeca), 19.5.2 sub b (Maatschappelijk) en 25.7.2 sub b (Sport-Manege).

De reactieve aanwijzing zal door Gedeputeerde Staten van Groningen bekend gemaakt worden met de plancode: NL.IMRO.9920.RA0015buitengebied-0001

Het bestemmingsplan inzien

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan, het vastgestelde bestemmingsplan, de bijbehorende stukken en het pro forma aanwijzingsbesluit liggen met ingang van 21 juli 2010 tot en met 31 augustus 2010 voor iedereen ter inzage in het gemeentehuis en zijn ook digitaal te raadplegen op onze website www.grootegast.nl onder ‘Wonen en Welzijn’ → Actueel → Bekendmakingen → Bestemmingsplannen. De interactieve verbeelding van het bestemmingsplan kunt u raadplegen via http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0015.BPBG09BEHE1-VA01.

Beschikbaarstelling plan

De bronbestanden van het bestemmingsplan hebben wij beschikbaar gesteld via: http://gatekeeper.leek.nl/grootegast/plannen/NL.IMRO.0015.BPBG09BEHE1-/NL.IMRO.0015.BPBG09BEHE1-VA01/

Reageren op het plan (instellen beroep)

Volgens artikel 8.2 van de Wet ruimtelijke ordening kunt u gedurende de termijn van ter inzage ligging beroep instellen tegen het vaststellingsbesluit en/of het provinciale aanwijzingsbesluit. Beroep kan worden ingesteld door:

  • iedereen die tijdig zijn of haar zienswijze tegen het eerdere ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt

  • iedere belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om zijn zienswijze tegen het voorgaande ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar te maken

  • iedere belanghebbende, voor zover het beroep wordt ingesteld tegen wijzigingen die de gemeenteraad van Grootegast bij de vaststelling van het plan heeft aangebracht in het plan.

Een beroepschrift kunt u indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Het beroepschrift bevat in ieder geval uw naam, adres, de dagtekening, een omschrijving van het (onderdeel van het) besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van het beroep. Aan deze procedure zijn griffiekosten verbonden. Na indiening van het beroepschrift ontvangt u nader bericht van de griffie van de Afdeling Bestuursrechtspraak over de verdere procedure.

Het instellen van beroep schorst de werking van het vastgestelde bestemmingsplan niet. Het bestemmingsplan treedt in werking daags na het aflopen van de beroepstermijn, met uitzondering van de gedeelten waarop de aanwijzing betrekking heeft.

Voorlopige voorziening

Om de werking van het bestemmingsplan (van het onderdeel waartegen u beroep instelt), te schorsen kan een belanghebbende tijdens de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Een verzoek om een voorlopige voorziening moet dezelfde gegevens bevatten als het beroepschrift. Tevens moet u het spoedeisende belang aangeven. Ook als u een verzoek om een voorlopige voorziening indient, moet u griffierecht betalen.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Ruimte: (0594) 695714.

Naar boven