Vaststelling partiële herziening bestemmingsplan Drogeham, Tillewei 11a (incl. hogere grenswaarden en bouwvergunning)

Bestemmingsplan

Wij maken bekend dat de gemeenteraad de ‘partiële herziening bestemmingsplan Drogeham, Tillewei 11a’ op 8 juli 2010 ongewijzigd heeft vastgesteld.

Het plan maakt bouwen van een bedrijfspand- en woning op het perceel Tillewei 11a mogelijk.

Vaststelling hogere grenswaarden

Het college heeft op 9 juni 2010 ten behoeve van bovengenoemd bestemmingsplan hogere grenswaarde wegverkeer op grond van artikel 83 e.v. van de Wet geluidhinder vastgesteld.

Bouwvergunning

Gelijktijdig is de bouwvergunning verleend. Deze vergunning krijgt rechtskracht zodra het bestemmingsplan inwerking is getreden.

Het raadsbesluit en het vastgestelde plan, het besluit tot vaststelling hogere grenswaarden, de bouwvergunning en de onderliggende stukken kunt u van 21 juli tot en met 31 augustus 2010 inzien bij de afdeling Ruimte op maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 16.00 uur en op vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur. U kunt het raadsbesluit en het vastgestelde plan ook inzien via onze website www.achtkarspelen.nl (Informatie over → Leefomgeving en wonen → Ruimtelijke plannen).

Beroep

Tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en/of het besluit vaststelling hogere grenswaarde en de bouwvergunning kan binnen de termijn van zes weken beroep worden ingesteld door een belanghebbende die tijdig zienswijzen kenbaar hebben gemaakt. Belanghebbende die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig hun zienswijze kenbaar te maken, kunnen eveneens beroep aantekenen.

Het beroepschrift kunt u sturen aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA te Den Haag.

Degenen die tot indiening van een beroepschrift gerechtigd zijn, kunnen gelijktijdig met of na het indienen van een beroepschrift tevens een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Met die datum verkrijgt ook de bouwverguning zijn werking. Indien binnen die termijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Buitenpost, 20 juli 2010

Burgemeester en wethouders voornoemd,

T.J. van der Zwan,

burgemeester.

E. van der Sluis,

secretaris.

Naar boven