Ontwerpbestemmingsplan ‘Het Plaatje’

Ter inzage

Burgemeester en wethouders van Sliedrecht maken het volgende bekend. Met ingang van maandag 16 juli 2010 ligt het ontwerpbestemmingsplan ‘Het Plaatje’ ter inzage. U kunt het plan zes weken, tot 27 augustus 2010, inzien op het gemeentekantoor, Industrieweg 11.

U kunt het bestemmingsplan ook inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze website selecteert u het tabblad ‘Bestemmingsplannen’, waarna u de mogelijkheid heeft om het ontwerpbestemmingsplan op te roepen op het scherm, bijvoorbeeld door de naam van het bestemmingsplan in te typen of te zoomen op de kaart.

Het bestemmingsplan en de bijbehorende bijlagen zijn als PDF te raadplegen op de website van de gemeente, www.sliedrecht.nl, via: Beleid en regelgeving → Ruimtelijke Ordening en Milieu → Bestemmingsplannen (bestemmingsplannen in procedure).

Plangebied

Het plangebied van het bestemmingsplan ‘Het Plaatje’ bestaat uit het buitendijks gelegen industrieterrein Het Plaatje. Het terrein ligt op de noordelijke oever van de Merwede. In het oosten wordt het plangebied begrensd door het bedrijventerrein Kerkerak. De noordelijke grens wordt gevormd door de waterkering, de zuidelijke grens door de Beneden Merwede. Aan de westzijde wordt het plangebied begrensd door de te wijzigen geluidcontour.

Inhoud bestemmingsplan

Het bestemmingsplan ‘Het Plaatje’ bevat een planologisch-juridische regeling voor het industrieterrein ‘Het Plaatje’ en actualiseert het bestaande verouderderde bestemmingsplan Westwijk II 1969. Het plan bestemt de bestaande bedrijfsactiviteiten van IHC Sliedrecht BV, de vestiging van watergebonden bedrijven en een beperkte uitbreiding van de bebouwing van IHC. Verder voorziet het bestemmingsplan in de aanleg van een dok in de haven en wordt de zuidelijke landtong deels ingepolderd en vervolgens voorzien van een aanlegsteiger/kade. Tenslotte voorziet dit bestemmingsplan in een nieuwe ontsluiting aan de westzijde van het terrein die direct aansluit op de Deltalaan.

Mogelijkheid zienswijzen

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een ieder zijn of haar zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan schriftelijk kenbaar maken aan de gemeenteraad, Postbus 16, 3360 AA Sliedrecht. Als u een mondelinge zienswijze wil geven, moet u dit uitdrukkelijk verzoeken bij de Afdeling ROBM.

Nadere informatie

Voor meer informatie over het bestemmingsplan kunt u contact opnemen met de afdeling ROBM, telefoon 0184-495963.

Naar boven