Wijzigingsplan ‘Sint Nicolaasga - De Rijlst 2’ gewijzigd vastgesteld

Burgemeester en wethouders van Skarsterlân maken bekend dat zij op 6 juli 2010 het wijzigingsplan ‘Sint Nicolaasga - De Rijlst 2’ gewijzigd hebben vastgesteld.

Het plan heeft betrekking op het perceel De Rijlst 2 te Sint Nicolaasga en voorziet in 5 vrijstaande woningen ter vervanging van een garagebedrijf. Eén van de vrijstaande woningen betreft de voormalige bedrijfswoning.

De wijzigingen betreffen in hoofdzaak het volgende:

  • wijziging op kaart door het deel met de bestemming ‘Groen’ te laten vervallen, deze behoudt dus de vigerende bestemming ‘Bedrijf’ uit het bestemmingsplan ‘Sint Nicolaasga’ en valt daarmee buiten de wijziging en het wijzigingsbesluit en de daarbij behorende overwegingen. In de planuitgangspunten van het wijzigingsplan blijven deze gronden wel als gemeentelijke groenstrook gehandhaafd, de verwijzingen naar de bestemming ‘Groen’ worden verwijderd.

  • wijziging door de bestemming ‘Groen’ uit hoofdstuk 5 van het wijzigingsplan, laatste gedachtestreepje van de opsomming te laten vervallen.

  • wijziging figuur 3 van het wijzigingsplan door een nieuwe verkavelingsschets op te nemen waarop de bomen langs de Sietze Hepkemalaan zijn geprojecteerd.

  • wijziging hoofdstuk 3 van het wijzigingsplan door de onderbouwing van verkaveling en plaatsing aan te vullen, waarbij op de gemeentelijke grond (grenzend aan het plangebied) langs de Sietze Hepkemalaan een 8-tal bomen worden geplaatst.

  • wijziging van het wijzigingsplan door aan bijlage 3 akkoordverklaring levering en plaatsing 8-tal bomen toe te voegen.

  • wijziging ten opzichte van het ontwerp-wijzigingsbesluit door besluitpunt 2. in het definitieve besluit te laten vervallen, deze behoeft vanwege het feit dat de wijziging integraal onderdeel uitmaakt van het bestemmingsplan ‘Sint Nicolaasga’ en het ‘Partiële herziening bestemmingsplannen (Parapluplan ontheffingen)’ geen apart besluitpunt te zijn.

  • wijziging door de laatste zin van hoofdstuk 5 te laten vervallen die ingaat op het van toepassing zijn van bestemmingsplan ‘Partiële herziening bestemmingsplannen (Parapluplan ontheffingen), dit is reeds genoemd in paragraaf 2.2 van het wijzigingsplan.

  • wijziging van het wijzigingsplan door aan bijlage 2 toe te voegen het Onderzoeksrapport Enviso d.d. 13 januari 2010 (samenvatting en conclusies), brief d.d. 16 maart 2010 provincie Fryslân, notitie ingenieursbureau Enviso d.d. 5 maart 2010, brief provincie Fryslân d.d.21 april 2010 en daarbij behorende conclusies toevoegen aan het aspect bodem in hoofdstuk 4.

Voor een volledige weergave van de wijzigingen verwijzen wij naar het wijzigingsbesluit.

Het vastgestelde wijzigingsplan en het wijzigingsbesluit liggen met ingang van 16 juli 2010 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage op het gemeentehuis, Herema State te Joure en zijn tevens digitaal raadpleegbaar op www.skarsterlan.nl.

Tijdens de inzagetermijn kan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende. Het beroepschrift kunt u sturen aan de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA te Den Haag en moet als gevolg van de Algemene wet bestuursrecht aan enkele minimumeisen voldoen.

Het bevat daarom tenminste:

  • naam en adres van de indiener;

  • de dagtekening;

  • een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht;

  • de gronden (redenen) van het beroep;

  • een vertaling van het beroepschrift als het beroepschrift in een vreemde taal is gesteld en een vertaling voor een goede behandeling noodzakelijk is;

  • zo mogelijk, doch niet verplicht, een afschrift van het besluit waartegen het beroep is gericht; is dit niet mogelijk vermeld dan datum en nummer van het besluit.

Als u tegen een besluit beroep instelt, heeft dit geen schorsende werking, waardoor het bestemmingsplan daags na afloop van de beroepstermijn inwerking treedt. Uitvoering van een besluit kan nadelig voor u zijn. Daarom kunt u bij afzonderlijke brief aan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, verzoeken om een voorlopige voorziening. Indien dit verzoek binnen de termijn van 6 weken is ingediend dan treedt het besluit niet eerder in werking dan voordat op dat verzoek is beslist.

Joure, 15 juli 2010

Naar boven