Bekendmaking ontwerpbestemmingsplan Media Park

Burgemeester en wethouders van Hilversum maken overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat het ontwerpbestemmingsplan Media Park en de hierbij bijbehorende stukken ter inzage wordt gelegd.

Burgemeester en wethouders van Hilversum maken overeenkomstig artikel 110a van de Wet geluidhinder tevens bekend dat een ontwerpbesluit hogere waarde (geluid) met betrekking tot 2 nieuwe woningen aan de Hoge Naarderweg (ten noorden van nummer 199) ter inzage wordt gelegd.

Burgemeester en wethouders van Hilversum maken tenslotte bekend dat de gemeenteraad op 30 juni 2010 heeft besloten ten behoeve van het bestemmingsplan Media Park geen milieueffectrapportage op te stellen, een en ander overeenkomstig de m.e.r.-beoordeling (aanmeldingsnotitie Media Park Hilversum) van Arcadis, 7 april 2010 (B02023/CE0/062/000020).

Het plan

Het ontwerpbestemmingsplan maakt het mogelijk dat op en rond het Media Park voornamelijk binnen de bestaande bebouwingscontour wordt uitgebreid met multimediabedrijven. Het gemeentebestuur kiest hiervoor om de positie van Hilversum als mediastad te behouden en te versterken. Naast multimediabedrijven worden in het zuidelijke gedeelte van het Media Park ook beperkt voorzieningen mogelijk (detailhandel, horeca, kinderdagverblijf). De bestaande multimediabedrijven en in het gebied aanwezige andere gebouwen en werken zijn overeenkomstig de huidige bestemming opgenomen. Ook het aanwezig groen en water, zeker die delen die natuurwaarden hebben, zijn opgenomen in het ontwerpbestemmingsplan. Het ontwerpbestemmingsplan voorziet tenslotte in de bouw van twee nieuwe woningen aan de Hoge Naarderweg.

Inzien

Het ontwerpbestemmingsplan Media Park met de hierbij behorende stukken en het ontwerpbesluit hogere waarden geluid (Hoge Naarderweg) liggen van vrijdag 16 juli 2010 tot en met maandag 30 augustus 2010 (zes weken) ter inzage bij de afdeling Publiekszaken, Oude Enghweg 23. De balie is iedere werkdag geopend tussen 09.00 uur–13.00 uur en op donderdagavond tussen 17.00–19.30 uur. Tegen betaling van leges kan een afschrift verstrekt worden van de ter inzage gelegde stukken.

Het ontwerpbestemmingsplan Media Park met de hierbij behorende stukken is (digitaal) in te zien via de website van de gemeente Hilversum (http://www.hilversum.nl/). Klik op ‘Bestemmingsplannen op internet’.

Het ontwerpbestemmingsplan kan ook worden ingezien op de website http://www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze website kan het tabblad ‘Bestemmingsplannen’ worden gekozen, waarna het ontwerpbestemmingsplan kan worden opgeroepen via het invullen van de locatie, de naam van het ontwerpbestemmingsplan of het planid-nummer: NL.IMRO.0402.05bp00mediapark-on01

Zienswijzen

Gedurende de periode van zes weken dat het ontwerpbestemmingsplan en ontwerpbesluit hogere waarden geluid ter inzage liggen kan eenieder schriftelijk of mondeling een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit hogere waarden geluid naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen (geen e-mail) dienen gericht te worden aan het College van B&W van Hilversum, Postbus 9900, 1201 GM Hilversum.

Voor het mondeling naar voren brengen van een zienswijze of voor het inwinnen van informatie kan contact opgenomen worden met de heer R. D’have, telefoon 035-6292350 (tot en met 16 augustus 2010) of de heer A. Rijntjes, telefoon 036-6292402 (vanaf 17 augustus 2010 tot 31 augustus 2010).

Hilversum, 15 juni 2010

Burgemeester en wethouders van de gemeente Hilversum.

Naar boven