Vastgesteld bestemmingsplan ‘Bedrijvenlocatie Aalsmeerderweg 249–251’

Burgemeester en wethouders van Aalsmeer maken bekend dat de raad van de gemeente in zijn vergadering van 8 juli 2010 voor de gronden die zijn gelegen aan de Aalsmeerderweg 249–251 het bestemmingsplan Bedrijvenlocatie Aalsmeerderweg 249–251 heeft vastgesteld. Het ontwerp van het bestemmingsplan heeft van vrijdag 26 maart 2010 tot en met donderdag 6 mei 2010 voor eenieder ter inzage gelegen.

De beleidsmatige doelstelling van het bestemmingsplan is de actualisering van de juridisch-planologische regeling, gelet op een aantal significante bouwprojecten die de afgelopen jaren in het plangebied zijn gerealiseerd. Het plan heeft tevens als doel om een beperkte uitbreiding van de aanwezige bedrijfsbebouwing mogelijk te maken. Het bestemmingsplan vervangt ter plaatse het bestemmingsplan Landelijk Gebied 1969.

Inzien vastgestelde bestemmingsplan

Het vaststellingsbesluit en het vastgestelde plan liggen met bijbehorende stukken met ingang van vrijdag 16 juli 2010 tot en met donderdag 26 augustus 2010 voor eenieder ter inzage bij de centrale balie van het gemeentekantoor aan het Drie Kolommenplein 1 te Aalsmeer. De openingstijden van de centrale balie zijn: maandag tot en met vrijdag van 08.30 uur tot 14.00 uur (vrije inloop) en van 14.00 uur tot 17.00 uur (op afspraak). Het besluit en het bestemmingplan zijn ook te downloaden vanaf de gemeentelijke internetpagina: www.aalsmeer.nl.

Vanaf 1 januari 2010 is het digitale bestemmingsplan het rechtsgeldige bestemmingsplan. U kunt het digitale bestemmingsplan ‘Bedrijvenlocatie Aalsmeerderweg 249–251’ binnen de gestelde termijn bekijken via de landelijke voorziening: www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep

Van 16 juli 2010 tot en met 26 augustus 2010 kan schriftelijk beroep worden ingesteld tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan Bedrijvenlocatie Aalsmeerderweg 249–251 bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA, Den Haag, door:

  • degene die naar aanleiding van het ontwerpbestemmingsplan tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt;

  • een belanghebbende die kan aantonen dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest een zienswijze naar aanleiding van het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad naar voren te brengen.

Als een beroepschrift is ingediend bestaat tevens de mogelijkheid om bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek om voorlopige voorziening in te dienen. De Raad van State stuurt u bericht over het griffierecht dat u verschuldigd bent voor het behandelen van uw beroepschrift en eventueel uw verzoek om voorlopige voorziening.

Inwerkingtreding

Het besluit van de gemeenteraad omtrent de vaststelling treedt in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn, naast het indienen van een beroep, een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State wordt ingediend, treedt het besluit tot vaststelling niet eerder in werking dan nadat op dat verzoek is beslist.

Aalsmeer, 8 juli 2010

Burgemeester en wethouders van Aalsmeer,

de secretaris,

de burgemeester,

Naar boven