Vastgesteld bestemmingsplan Kamerbewoning

De gemeenteraad heeft op 6 juli 2010 het volgende bestemmingsplan vastgesteld:

  • Kamerbewoning

Het betreft hier een paraplubestemmingsplan. Dit is een bestemmingsplan dat een aantal overkoepelende regels toevoegt aan de hiervoor aangewezen bestemmingsplannen.

Het bestemmingsplan maakt kamerbewoning mogelijk binnen woningen in een groot gedeelte van de gemeente Hengelo. Om een woning in gebruik te mogen nemen voor kamerverhuur moet een pand niet alleen beschikken over de juiste bestemming, maar heeft de eigenaar ook een omzettingsvergunning nodig op basis van de regionale huisvestingsverordening.

Inzien en beroepschrift

U kunt het bestemmingsplan en de bijbehorende stukken van 16 juli t/m 26 augustus 2010 inzien bij de afdeling Vergunningen in het Stadskantoor aan de Hazenweg 121 in Hengelo en op www.hengelo.nl.

Tijdens de inzagetermijn kunnen belanghebbenden een beroepschrift indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (postbus 20019, 2500 EA Den Haag). Geen beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat zij geen zienswijzen bij de gemeenteraad hebben ingebracht.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking op 27 augustus 2010. Gelijktijdig met het indienen van een beroepschrift kunt u de Voorzitter van genoemde Afdeling vragen een voorlopige voorziening te treffen. Het besluit treedt dan niet eerder in werking totdat op dat verzoek is beslist. Aan de indiening van zowel een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden. Informatie over de beroepsprocedure vindt u op de internetsite van de Raad van State, www.raadvanstate.nl.

Naar boven