Bestemmingsplan ‘’t Stüpke’ gewijzigd vastgesteld

Burgemeester en wethouders van Millingen aan de Rijn maken conform artikel 3.8 Wro bekend dat de gemeenteraad in de vergadering van 29 juni 2010 het bestemmingsplan ‘’t Stüpke’ gewijzigd heeft vastgesteld. Tevens maken burgemeester en wethouders van Millingen aan de Rijn bekend dat de gemeenteraad heeft besloten om geen exploitatieplan vast te stellen. Het kostenverhaal is anderszins verzekerd en het plan voldoet aan de gestelde eisen in artikel 6.12 lid 2 Wet ruimtelijke ordening.

Het plangebied bestaat uit het gebied gelegen tussen Heerbaan, Prins Bernardstraat en Prinses Irenestraat kadastraal bekend als gemeente Millingen aan de Rijn, sectie A, nummers 3010, 3047, 2817 en delen van sectie A nummers 3586 en 4367. Het bestemmingsplan bestaat uit een toelichting, planregels en een verbeelding en biedt een regeling voor de toekomstige situatie waarbij op onderhavige locatie op de begane grond dienstverlening met daarboven appartementen worden gerealiseerd. Ook wordt de omlegging van het kwelriool planologisch vastgelegd.

Het vastgestelde bestemmingsplan en de daarbij behorende stukken zijn met ingang van 16 juli 2010 gedurende 6 weken digitaal raadpleegbaar via www.millingen.nl. en via www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0265.BPhetStupke-VGS1

Ook ligt het vastgestelde bestemmingsplan met de daarbij behorende stukken gedurende de genoemde termijn voor een ieder ter inzage bij de afdeling Inwonerszaken, Heerbaan 115 te Millingen aan de Rijn tijdens kantooruren van 9:00–12:30 uur en op dinsdagavond van 18:00–19:30 uur. Indien inzage is gewenst buiten de genoemde kantooruren, dan kan contact worden opgenomen met mevrouw C. Slotboom van de afdeling VROM op telefoonnummer 024-3996312 of de heer T. Onderstal op telefoonnummer 024-3996127. Dit geldt tevens voor vragen of nadere informatie ten aanzien van het plan.

Tegen de vaststelling van het bestemmingsplan kan binnen voormelde termijn van terinzagelegging beroep worden ingesteld door degene die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht, alsmede een belanghebbende, die redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij niet overeenkomstig artikel 3.8 Wro jo. afdeling 3.4. Awb een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht, bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

De mogelijkheid om beroep aan te tekenen bestaat ook voor een ieder ten aanzien van het volgende bij raadsbesluit van 29 juni 2010 gewijzigde onderdeel van het bestemmingsplan: De parkeerbalans behorende bij het bestemmingsplan is aangepast en verder verfijnd. De conclusie dat de parkeerbalans voor ’t Stüpke voldoet, blijft ongewijzigd.

Wij wijzen u er nadrukkelijk op dat het raadzaam is om de aangebrachte wijzigingen (ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan) in te komen zien.

Het vaststellingsbesluit treedt in werking daags na afloop van de hierboven vermelde beroepstermijn. Binnen de beroepstermijn kan, indien beroep is ingesteld, tevens een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State worden ingediend, waardoor het besluit niet in werking treedt voordat op dat verzoek is beslist. Voor het in behandeling nemen van een beroepschrift en van een verzoek om voorlopige voorziening is een griffierecht verschuldigd.

Naar boven