Ontwerpbestemmingsplan ‘Allemanswaard Carré Amerongen (Herzien)’

Het ontwerpbestemmingsplan

Burgemeester en wethouders van de gemeente Utrechtse Heuvelrug maken in verband met het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Allemanswaard Carré Amerongen (Herzien)’ met de hierop betrekking hebbende stukken met ingang van 16 juli 2010 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage ligt.

Wat houdt dit bestemmingsplan in?

In april 2010 is het bestemmingsplan ‘Allemanswaard Carré Amerongen’ onherroepelijk geworden. Dit plan maakt de bouw van een multifunctioneel centrumgebied mogelijk en wordt begrensd wordt door de volgende straten: Koenestraat, Prinses Beatrixlaan, Koningin Emmalaan en Burgemeester W. Martenslaan. Het basketballveldje aan de Prins Hendriklaan maakt eveneens deel uit van het plangebied. Het ontwerpbestemmingsplan ‘Allemanswaard Carré Amerongen (Herzien)’ beoogt een wijziging in de uitvoering van de ondergrondse parkeergarage mogelijk te maken. Voor het overige blijft het bestemmingsplan ongewijzigd. De parkeergarage zal zich over 1 laag uitstrekken en niet over 2 lagen, zoals in het oorspronkelijke plan was vastgelegd. Om aan dezelfde parkeercapaciteit te kunnen voldoen zal de parkeergarage in oppervlak worden vergroot. Het nieuwe bestemmingsplan maakt deze ontwikkeling juridisch-planologisch mogelijk. Voor dit bestemmingsplan wordt geen exploitatieplan vastgesteld, aangezien het kostenverhaal anderszins is verzekerd.

Wanneer en waar kunt u dit bestemmingsplan inzien

Het plan is binnen de genoemde termijn elektronisch raadpleegbaar en beschikbaar via de website van de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Ga naar www.gemeenteutrechtseheuvelrug.nl . Via de rubriek ‘Direct naar’ onder ‘Stukken ter inzage’ vindt u de digitale koppelingen naar het plan. Een andere mogelijkheid is via www.ruimtelijkeplannen.nl .

U kunt het plan ook inzien (digitaal en op papier) in de Gemeentewinkel, Cultuurhuis Het Pléiade, Kerkplein 2 te Doorn tijdens de kantooruren.

Hoe kunt u reageren?

Gedurende de termijn van de terinzagelegging kan eenieder een zienswijze, naar keuze schriftelijk (waar de voorkeur naar uitgaat) of mondeling maar niet per email, indienen bij de gemeenteraad van Utrechtse Heuvelrug, Postbus 200, 3940 AE Doorn, met vermelding het onderwerp: Zienswijze ontwerpbestemmingsplan ‘Allemanswaard Carré Amerongen (Herzien)’.

Indien u een mondelinge zienswijze wilt indienen verzoeken wij u vóór 20 augustus 2010 contact op te nemen met de heer J. de Zeeuw op nr. 06-51 54 66 17 of met mevrouw G. Veenstra van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling van de gemeente Utrechtse Heuvelrug, telefoon 0343-565 882.

Naar boven