Vaststelling structuurvisie ‘Vitaal Centrum Duiven’

Burgemeester en wethouders van Duiven maken, ter voldoening aan het bepaalde in artikel 2.4 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat de gemeenteraad op 5 juli 2010 (besluitnr. 2010/VII-6) de structuurvisie ‘Vitaal Centrum Duiven’ heeft vastgesteld.

Structuurvisie ‘Vitaal Centrum Duiven’

De structuurvisie geeft de ruimtelijke visie voor het centrum van Duiven voor de periode tot 2020 weer. In een referendum in 2008 heeft de bevolking van de gemeente Duiven de voorkeur voor het stedenbouwkundig plan ‘Een uitnodigend dorpshart’ uitgesproken. De structuurvisie is gebaseerd op dit stedenbouwkundige plan en dient als toetsingskader voor toekomstige plannen in het centrum. Daarnaast wordt de structuurvisie benut om het voorkeursrecht, dat op enkele locaties in het centrumgebied is gevestigd, te bestendigen.

Informatie

De structuurvisie ‘Vitaal Centrum Duiven’ treedt de dag na publicatie, zijnde 15 juli 2010, in werking en ligt vanaf die datum permanent ter inzage in het gemeentehuis bij de sectorbalie Grondgebied. Deze balie is gevestigd aan de Kastanjelaan 3 te Duiven en is iedere werkdag geopend van 8.30 uur tot 12.30 uur. Op maandagavond is deze balie tevens geopend van 18.00 uur tot 20.00 uur. Daarnaast is de visie te raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=SVCENTRUM002-VS01 en de gemeentelijkeinternetsite www.duiven.nl onder de kop ‘plannen en projecten’. De bronbestanden zijn beschikbaar via http://ro-online.robeheer.nl/0226.

Tegen het besluit van de gemeenteraad tot vaststelling van de structuurvisie kan op grond van artikel 8:5 van de Algemene wet bestuursrecht geen bezwaar worden gemaakt of beroep worden ingesteld.

Naar boven