Vastgesteld bestemmingsplan Landelijk Gebied

Burgemeester en wethouders van Amstelveen maken, ingevolge het bepaalde in art. 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat de gemeenteraad van Amstelveen in de vergadering van 2 juni 2010 gewijzigd heeft vastgesteld het bestemmingsplan ‘Landelijk Gebied’.

Het bestemmingsplan met bijbehorende verbeelding (plankaart), planregels en toelichting betreft de gronden globaal begrensd door: de Nesserlaan tot aan de zuid-oostelijke grens van de wijk Waardhuizen, vervolgens langs de oostelijke grens van de wijken Waardhuizen en Groenelaan tot Kruitmolen, langs de sloot direct ten zuiden van de Kruitmolen (met uitzondering van het golfbaanterrein). Daarna door het hart van de Amstel (tevens gemeentegrens met Ouder Amstel en de Ronde Venen) exclusief het Amsteleiland en Nes aan de Amstel tot aan Hollandse Dijk tot aan de Middenweg. Vanaf de Middenweg de noordelijke grens van het project AmstelGroen en van de Bovenkerkerweg tot aan de Nesserlaan.

Tevens maken burgemeester en wethouders bekend dat zij bij besluit van 27 april 2010 een besluit hebben genomen ter vaststelling van hogere waarden op grond van artikel 83 van de Wet geluidhinder. Het verzoek hogere grenswaarden volgt uit het ontwerpbestemmingsplan Landelijk Gebied en heeft betrekking op het overschrijden van de grenswaarden als gevolg van wegverkeerslawaai van de Bovenkerkerweg, de N201 en de Amsteldijk Zuid. In het bestemmingsplan wordt de mogelijkheid geschapen voor het oprichten van 2 woningen op het perceel Bovenkerkerweg 125/127, het oprichten van 1 woning op het perceel Bovenkerkerweg 126, een dubbel woonhuis op het perceel Amsteldijk Zuid 87 en het omzetten van een bedrijfswoning naar burgerwoning op het perceel Amsteldijk Zuid 204c, binnen de geluidzone van bovengenoemde wegen. Het verzoek hogere grenswaarden heeft betrekking op het overschrijden van de voorkeursgrenswaarde van 53 en 58 dB.

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan met bijbehorende kaart (digitale verbeelding), planregels en toelichting en het bijbehorende besluit, waarin de ten opzichte van het ontwerpplan aangebrachte wijzigingen staan vermeld, alsmede het besluit vaststelling hogere grenswaarde, ligt met ingang van 15 juli 2010 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage.

Digitaal

Gemeenten zijn vanaf 1 januari 2010 verplicht bestemmingsplannen digitaal beschikbaar te stellen. Het ontwerpbestemmingsplan Landelijk Gebied heeft voor 1 januari 2010 ter inzage gelegen. Dit betekent dat er geen digitale verplichting voor dit bestemmingsplan is. Volledigheidshalve kunt u het bestemmingsplan ‘Landelijk Gebied’ digitaal raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Papier

Het papieren bestemmingsplan met bijbehorende stukken ligt gedurende de genoemde termijn ter inzage bij de balie Bouwen en Vergunningen in het raadhuis, Laan Nieuwer Amstel 1 te Amstelveen (aanmelden via de receptie), openingstijden balie: zie elders op deze pagina. Het bestemmingsplan is in pdf-vorm ook in te zien op de gemeentelijke internetsite onder: ‘bestemmingsplannen’, ‘welke bestemmingsplannen zijn in voorbereiding’.

Beroepsmogelijkheid

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan tegen het bestemmingsplan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag beroep worden ingesteld door:

  • 1. Degenen die tijdig hun zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt;

  • 2. Belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest hun zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken;

  • 3. Door eenieder tegen de wijzigen die de gemeenteraad in het plan bij de vaststelling ten opzichte van het ontwerpplan heeft aangebracht.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan tegen het besluit hogere waarden bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State beroep worden ingesteld door:

  • 1. Degenen die tijdig hun zienswijze bij het college van burgemeester en wethouders kenbaar hebben gemaakt;

  • 2. Belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest hun zienswijze bij het college kenbaar te maken;

  • 3. Door eenieder tegen de wijzigingen die het college in het besluit bij de vaststelling ten opzichte van het ontwerpbesluit heeft aangebracht.

Degene die beroep heeft ingesteld kan een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en het besluit hogere waarden voor geluid treden in werking met ingang van de dag na afloop van de beroepstermijn, tenzij gedurende die termijn naast het instellen van beroep ook een voorlopige voorziening is gevraagd. In dat geval treden de besluiten niet in werking tot op dat verzoek is beslist.

Amstelveen, 14 juli 2010

Naar boven