Regeling van de Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap van 7 juli 2010, nr. 2010/VO/OK/222124, tot wijziging van de Regeling Kwaliteit Voortgezet Onderwijs

De Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, handelende in overeenstemming met de Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit;

Gelet op artikel 85a, eerste lid, van de Wet op het voortgezet onderwijs en artikel 2.2.3, tweede lid, van de Wet educatie en beroepsonderwijs;

Besluit:

ARTIKEL I

De Regeling Kwaliteit Voortgezet Onderwijs wordt gewijzigd als volgt:

A

Artikel 1 wordt als volgt gewijzigd:

1. Voor het bepaalde in het artikel wordt het cijfer 1 geplaatst.

2. Voorafgaand aan onderdeel a van het eerste lid (nieuw) wordt ingevoegd:

In deze regeling wordt verstaan onder:.

3. Aan het artikel wordt een lid toegevoegd, luidende:

  • 2. Voor de toepassing van de artikelen 1, onderdeel e, 6, eerste lid, en 7 wordt onder ‘aanvullende bekostiging’ mede verstaan de extra middelen, bedoeld in artikel 4, tweede lid.

B

Artikel 4 wordt als volgt gewijzigd:

1. Voor het bepaalde in het artikel wordt het cijfer 1 geplaatst.

2. Aan het artikel wordt een lid toegevoegd, luidende:

  • 2. In 2010 is € 4,8 mln aan extra middelen beschikbaar.

C

Artikel 6 wordt als volgt gewijzigd:

1. Onder vernummering van het vierde en vijfde lid tot vijfde en zesde lid wordt na het derde lid een nieuw vierde lid, ingevoegd, luidende:

  • 4. Het bevoegd gezag ontvangt in 2010 in de maand augustus zonder voorafgaande aanvraagprocedure een beschikking omtrent de verstrekking van de extra middelen.

2. Na het zesde lid (nieuw) wordt een nieuw lid toegevoegd, luidende:

  • 7. De betaling van de extra middelen vindt in 2010 plaats in de maand augustus.

D

In artikel 7 vervalt het cijfer 1.

ARTIKEL II INWERKINGTREDING

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap,

J.M. van Bijsterveldt- Vliegenthart.

TOELICHTING

Algemeen

In de voorliggende regeling zijn voor het jaar 2010 extra middelen beschikbaar voor de activiteiten van een school in het kader van de beleidsprioriteiten en ambities uit de Kwaliteitsagenda Voortgezet Onderwijs. Naast het oorspronkelijke bedrag van € 56 mln. is € 4.8 mln extra beschikbaar. Dat heeft voornamelijk te maken met de toevoeging van een bedrag van € 4 mln., zijnde de tranche vanaf 2010 voor kwaliteitsbeleid voorgezet onderwijs uit het Coalitieakkoord van het kabinet Balkenende IV.. De verdeling van de extra middelen vindt plaats conform de systematiek van de Regeling Kwaliteit Voortgezet Onderwijs namelijk, op basis van een bedrag per leerling. Dit bedrag wordt bepaald door het beschikbare budget te delen door het aantal leerlingen. Het initieel beschikbare bedrag voor 2010 van € 56,0 mln. is conform de regeling in juni 2010 betaald.

Administratieve lasten

De scholen hoeven geen aanvraag in te dienen voor de extra middelen en dat betekent dat er geen administratieve lasten uit deze regeling voortvloeien.

De Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap,

J.M. van Bijsterveldt- Vliegenthart.

Naar boven