stcrt-2010-1112-001.png Onherroepelijk Goedgekeurd bestemmingsplan Wvg-gebied ‘Terlo’

Burgemeester en wethouders maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 31 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening (WRO), juncto artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) het volgende bekend.

De goedkeuring van het bestemmingsplan ‘Terlo’ door Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant is gedeeltelijk onherroepelijk geworden na de uitspraak van de Raad van State over de beroepen daartegen.

De Raad van State heeft zelf goedkeuring onthouden aan de bedrijfsbestemming van het perceel Weebosserweg 29 en de uit te werken woonbestemming die gelegen is binnen zone van 30 meter vanaf de grens van de eigendom vernietigd.

Het bestemmingsplan ‘Terlo’ voorziet in ontwikkelingen voor woningbouw in het Wvg-gebied tussen Loo Terlostraat, Kerkpad en Weebosserweg. Dit gebied biedt samen met de andere twee Wvg-gebieden ‘Triloo’ en ‘Hooge Berkt, fase 1’ ruimte voor voldoende woningaantallen. Daarmee wordt enerzijds voor een deel de achterstand in contingenten ingelopen en anderzijds voorzien in de feitelijke behoefte aan woningen bij de diverse doelgroepen in Bergeijk.

Het bestemmingsplan ‘Terlo’ ligt met ingang van 28 januari 2010 op de afdeling Leefomgeving en Wonen, in het gemeentehuis, Burgemeester Magneestraat 1 Bergeijk, voor iedereen ter inzage tijdens openingstijden van 9.00 tot 12.30 uur, op dinsdagmiddag van 14.00 tot 19.00 uur en daarbuiten na telefonische afspraak (tel. 0497 551301).

Tegen vergoeding kan een exemplaar van het bestemmingsplan worden verkregen.

Bergeijk, 27 januari 2010

Burgemeester en wethouders van Bergeijk,

de secretaris,

W.A.C.M. Wouters.

De burgemeester,

H.G.M. van de Vondervoort.

Naar boven