Vastgesteld inpassingsplan 1e (partiële) herziening Greenportlane

Gedeputeerde Staten van Limburg maken bekend dat Provinciale Staten in hun vergadering van 9 juli 2010 hebben besloten tot vaststelling van het inpassingsplan 1e (gedeeltelijke) herziening Greenportlane.

Inleiding

De partiële herziening van het inpassingsplan Greenportlane betreft een wijziging van zeer beperkte aard. De wijziging ziet op het verwijderen van de gebiedsaanduiding ‘Vrijwaringszone-buisleidingenstraat’ van de Verbeelding (plankaart) en de desbetreffende bepalingen in de Regels (voorschriften) van het inpassingsplan Greenportlane. De aanduiding ‘Vrijwaringszone- buisleidingenstraat’ betrof in feite nochtans een reservering van ruimte daar er nog geen buisleidingen in de strook aanwezig zijn. Het is wenselijk de locatie voor de reservering te heroverwegen, en dit een plaats te geven in het kader van de structuurvisie Buisleidingen die het Rijk thans opstelt.

Inzage

Het vaststellingsbesluit en het inpassingsplan alsmede bijbehorende stukken zijn te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl. Tevens liggen de stukken gedurende zes weken ter inzage met ingang van 15 juli tot en met 25 augustus 2010.

  • in de bibliotheek van het Gouvernement, Limburglaan 10, Maastricht op werkdagen van 08.30–12.00 uur en van 13.00–16.30 uur;

  • in de gemeentehuizen van Venlo en Horst aan de Maas op de aldaar gebruikelijke wijze en tijden;

  • in het informatiecentrum Greenport Venlo, Venrayseweg 182, te Venlo (Freshpark).

Beroep

Aangezien tijdens de termijn van terinzagelegging van het ontwerp inpassingsplan geen zienswijzen zijn ingediend en Provinciale Staten bij vaststelling van het inpassingsplan geen wijzingen ten opzichte van het ontwerp inpassingsplan hebben aangebracht, kan slechts beroep worden ingesteld door hen aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijzen over het ontwerp naar voren te hebben gebracht. Het beroepschrift dient gericht te worden aan: Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Op het vaststellingsbesluit is de Crisis- en Herstelwet van toepassing.

Het inpassingsplan treedt in werking na afloop van de hiervoor genoemde termijn voor het indienen van beroep. Binnen deze termijn kan tevens een verzoek om een voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak. Het inpassingsplan treedt in dat geval pas in werking, nadat op het verzoek is beslist. Zowel voor het indienen van een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Naar boven