Terinzagelegging ontwerpbestemmingsplan Uitbreiding Warenhuis Vanderveen

Burgemeester en wethouders van Assen maken bekend dat overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening, het ontwerpbestemmingsplan ‘Uitbreiding Warenhuis Vanderveen te Assen’ vanaf 15 juli 2010, gedurende zes weken, ter inzage ligt bij de balie Vergunningen en Handhaving, in het stadhuis. Daarnaast kunt u het bestemmingsplan raadplegen op www.assen.nl.

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Uitbreiding Warenhuis Vanderveen te Assen’ heeft betrekking op gronden in het winkelkerngebied van de binnenstad van Assen. Het plangebied wordt begrensd door het Koopmansplein aan de noordzijde, de Kruisstraat aan de oostzijde en Warenhuis Vanderveen aan de zuid- en westzijde. Het doel van het voorliggende bestemmingsplan is de multifunctionaliteit van het warenhuis te vergroten door herinrichting en uitbreiding van het winkeloppervlak op de begane grond, het creëren van een multifunctionele ruimte, vergaderruimten en een uitbreiding van het theatercafé.

Het voorontwerp van het bestemmingsplan is voorgelegd aan de bevolking en een groot aantal overlegpartners. De ontvangen reacties zijn beoordeeld en van commentaar voorzien. Het commentaar is weergegeven in het ontwerpbestemmingsplan. Het plan is overigens ongewijzigd gebleven.

Gedurende een termijn van zes weken, met ingang van 15 juli 2010, wordt iedereen in de gelegenheid gesteld naar keuze schriftelijk dan wel mondeling een zienswijze over het ontwerpplan bij de gemeenteraad kenbaar te maken. Schriftelijke zienswijzen kunt u sturen naar de gemeenteraad, Postbus 30018, 9400 RA Assen. Voor het indienen van mondelinge zienswijzen kunt u – voor het maken van een afspraak – contact opnemen met de balie Bouwen en Wonen, telefoon 0592-366911.

Naar boven