Bestemmingsplan ‘Raadhuisplein Mijdrecht’

Burgemeester en wethouders van De Ronde Venen maken ex artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening juncto artikel 3:42 en 3:45 van de Algemene wet bestuursrecht bekend, dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 1 juli 2010 het bestemmingsplan ‘Raadhuisplein Mijdrecht’ (IDN NL.IMRO.0736.BPP003raadhuispl-va01) ongewijzigd heeft vastgesteld. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan met bijbehorende stukken ligt met ingang van 15 juli 2010 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage en is op de volgende manieren te raadplegen:

  • De papieren versie van het bestemmingsplan is in te zien bij de balie Bouwen en Wonen in de centrale hal van het gemeentehuis, de openingstijden zijn: ma. t/m do. 08.30–16.00 uur, vr. 08.30–12.30 uur en ma. avond 17.30–19.30 uur.

  • De verbeelding van het authentieke plan is interactief te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl. U komt rechtstreeks bij het bestemmingsplan via het volgende adres: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0736.BPP003raadhuispl-va01. De authentieke vastgestelde planbestanden kunt u downloaden via de volgende locatie http://ro-online.robeheer.nl/0736/manifest.html.

Hoofdzaak bestemmingsplan

Op 10 november 2009 hebben burgemeester en wethouders besloten de weekmarkt in Mijdrecht te verplaatsen naar het Raadhuisplein in Mijdrecht. Een weekmarkt hoeft niet als zodanig te worden bestemd, maar de bestemming waarbinnen deze plaatsvindt mag zich hier niet tegen verzetten. In verband hiermee worden de regels bij de bestemming van het Raadhuisplein en een beperkt deel van de Raadhuislaan en de Dorpsstraat gewijzigd, zodat de weekmarkt wordt toegelaten. Ook evenementen worden in de bestemmingsomschrijving opgenomen. Hiermee wordt de bestemming beter in overeenstemming gebracht met het feitelijk gebruik van het Raadhuisplein.

Beroep

Een belanghebbende kan beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag binnen de periode van zes weken dat dit besluit ter inzage ligt. Voor het instellen van beroep is een griffierecht verschuldigd.

Voorlopige voorziening

Indien beroep is ingesteld, en er tijdelijke maatregelen nodig worden bevonden waarmee niet tot de uitspraak op het beroepschrift kan worden gewacht, kan een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend. Een verzoek om voorlopige voorziening moet worden gedaan bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Hiervoor is separaat een griffierecht verschuldigd.

Inwerkingtreding van het besluit

Op grond van artikel 3.8, lid 5 van de Wet ruimtelijke ordening treedt het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen deze termijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State treedt het besluit niet in werking alvorens op het verzoek is beslist.

Naar boven