Wet voorkeursrecht gemeenten

Verlenging aanwijzing

Het college van de gemeente Noordwijkerhout maakt ingevolge artikel 7 lid 1 van de Wet voorkeursrecht gemeenten (hierna Wvg), bekend dat de raad op grond van artikel 9.4.1 Invoeringswet wet ruimtelijke ordening, bij besluit van 10 juni 2010, de aanwijzing voor de percelen gelegen in de gebieden Bedrijventerrein Delfweg en Hoekgat II als gronden waarop de artikelen 10–24, 26 en 27 van de Wet voorkeursrecht gemeenten van toepassing is, heeft verlengd met één jaar tot 6 augustus 2011. Het plangebied Bedrijventerrein Delfweg vormt het zuidwestelijke kwadrant van de kruising tussen de Delfweg en de Herenweg/N206. De aanwijzing heeft als planologische basis het op 6 maart 2008 vastgestelde structuurplan ‘Bedrijventerrein Delfweg’. Het plangebied Hoekgat II is globaal gelegen ten noordoosten van het Helmpad. De aanwijzing heeft als planologische basis het op 6 maart 2008 vastgestelde structuurplan ‘Dorpskern De Zilk’ en de structuurvisie kernen Noordwijkerhout en De Zilk 2020, vastgesteld op 4 februari 2010. De percelen zijn nader aangegeven op de bij het besluit behorende kaarten en perceelslijsten. Het besluit van 10 juni 2010 treedt in werking een dag na publicatie in de Staatscourant.

Aanbiedingsplicht

Door het besluit tot aanwijzing van de percelen gelegen in de plangebieden Bedrijventerrein Delfweg en Hoekgat II als gronden waarop een voorkeursrecht is gevestigd en de publicatie in de Staatscourant wordt onder andere de aanbiedingsplicht als bedoeld in artikel 10 lid 1 van de Wet voorkeursrecht gemeenten van toepassing verklaard. Die aanbiedingsplicht houdt in dat de eigenaren en/of zakelijk gerechtigden van de in het voorstel aangewezen gronden, wanneer zij hun eigendom of hun recht willen verkopen en leveren, dit eerst aan de gemeente Noordwijkerhout te koop moeten aanbieden alvorens verkoop aan anderen mogelijk is.

Bezwaar en voorlopige voorziening

De belanghebbenden kunnen gedurende zes weken na dagtekening van deze publicatie in de Staatscourant tegen dit besluit een bezwaarschrift indienen. In het ondertekende bezwaarschrift moet worden opgenomen: de naam en het adres van de belanghebbende, de datum, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden van het bezwaar (de motivering). Het bezwaarschrift dient aan de raad van de gemeente Noordwijkerhout, Postbus 13, 2210 AA Noordwijkerhout, gericht te worden.

Indien bezwaar wordt gemaakt tegen het besluit, bestaat tevens de mogelijkheid om de voorzieningenrechter van de rechtbank ’s-Gravenhage te verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen. De voorzieningenrechter zal de verzoeker alleen ontvankelijk verklaren, indien daarbij een spoedeisend belang kan worden aangetoond.

Ter inzage

Het besluit op basis waarvan het voorkeursrecht is gevestigd en de daarbij behorende stukken (de perceelslijsten en de kadastrale tekeningen) liggen vanaf 15 juli 2010tijdens kantooruren ter inzage in het gemeentehuis van Noordwijkerhout bij de afdeling Ruimte en Bouwen (Herenweg 4 te Noordwijkerhout). De openingstijden zijn op maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 12.00 uur en op woensdag ook van 14.00 tot 16.00 uur.

Het college van de gemeente Noordwijkerhout.

Naar boven