Vastgesteld bestemmingsplan ‘Sportpark Middenwetering 2010’

Burgemeester en wethouders van Kampen maken op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de gemeenteraad op 1 juli 2010 het bestemmingsplan ‘Sportpark Middenwetering 2010’ heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan heeft betrekking op het Sportpark Middenwetering van de voetbalvereniging Go-Ahead dat is gevestigd aan de Buitenbroeksweg 2 in Kampen. Naast de bestaande accommodatie is behoefte aan extra kleedkamers. In de plannen daarvoor is dit gecombineerd met de bouw van een tribune. De geprojecteerde nieuwbouw is gesitueerd langs het hoofdveld. Om dit mogelijk te maken, is voor dit sportcomplex een nieuw bestemmingsplan opgesteld.

De gemeenteraad heeft bij de vaststelling van het plan de volgende wijzigingen aangebracht ten opzichte van het ontwerp:

  • 1. De waterparagraaf (4.3) in de plantoelichting is aangevuld met een passage over de beschermingszone van watergangen;

  • 2. Rondom het extra wedstrijdveld is het plaatsen van lichtmasten uitgesloten;

  • 3. Er is een bestemming ‘Beplantingsstrook’ opgenomen nabij de geprojecteerde nieuwbouw (kleedkamers en tribune) langs het hoofdveld en de tekst van paragraaf 7.1.1 laatste volzin in de plantoelichting is komen te vervallen.

Het bestemmingsplan ligt vanaf woensdag 14 juli 2010 zes weken ter inzage in het stadhuis, Burgemeester Berghuisplein 1 te Kampen. Voor inzage kunt u van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur terecht bij de receptie of telefonisch via (038) 33 92 999. Buiten deze tijden alleen op afspraak. Ook kunt u het besluit en het plan inzien op www.kampen.nl onder actueel → bekendmakingen → ruimtelijke ordening.

Tijdens de genoemde termijn van terinzageligging kunnen belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend tegen het ontwerpbestemmingsplan en belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest een zienswijze in te dienen tegen het ontwerpplan, tegen dit besluit omtrent vaststelling (inclusief aangebrachte wijzigingen ten opzichte van het ontwerp) van dit bestemmingsplan beroep instellen bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het vaststellingsbesluit treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij binnen die termijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. In dat geval wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Naar boven