Ontwerpbestemmingsplan en ontwerpbesluit vaststelling hogere grenswaarde ‘Emmen, Kapelstraat 65 (appartementencomplex)’

Bestemmingsplan

Burgemeester en wethouders van Emmen maken bekend, dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Emmen, Kapelstraat 65 (appartementencomplex)’ vanaf 14 juli 2010 gedurende 6 weken voor eenieder ter inzage ligt tijdens kantooruren van 8.30 tot 16.30 en donderdags van 8.30 tot 19.00 uur bij het Klant Contact Centrum (KCC), Raadhuisplein 1 te Emmen. Het ontwerpbestemmingsplan en onderliggende stukken zijn ook digitaal beschikbaar via www.emmen.nl/bestemmingsplannen en www.ruimtelijkeplannen.nl.

Het plan voorziet in de bouw 7 appartementen aan de Kapelstraat 65 te Emmen. Het betreft vervangende nieuwbouw.

Binnen de termijn van 6 weken kan eenieder schriftelijk of mondeling zijn zienswijze(n) bij de gemeenteraad kenbaar maken. Schriftelijke zienswijzen kunt u sturen aan de gemeenteraad van Emmen, postbus 30001, 7800 RA te Emmen.

Vaststelling hogere grenswaarde

Burgemeester en wethouders van Emmen zijn van plan een hogere grenswaarde ten gevolge van industrielawaai als bedoeld in artikel 59 e.v. van de Wet geluidhinder vast te stellen ten behoeve van bovengenoemd bestemmingsplan. Het plan is gelegen binnen de geluidzone van het industrieterrein Bargermeer in Emmen. Om het gewenste plan vanuit de Wet geluidhinder te kunnen realiseren is voor de appartementen op de 1e verdieping een hogere grenswaarde van 51 dB(A) nodig en voor de appartementen op 2e en 3e verdieping een hogere grenswaarde van 52 dB(A). Het ontwerpbesluit ligt vanaf 14 juli 2010 gedurende 6 weken voor eenieder ter inzage tijdens kantooruren van 8.30 tot 16.30 en donderdags van 8.30 tot 19.00 uur bij het Klant Contact Centrum (KCC), Raadhuisplein 1 te Emmen.

Binnen de termijn van 6 weken kan eenieder schriftelijk of mondeling zijn zienswijze(n) bij het college van B&W kenbaar maken. Schriftelijke zienswijzen kunt u sturen aan het college van burgemeester en wethouders van Emmen, postbus 30001, 7800 RA te Emmen.

Nadere informatie

Voor nadere informatie of het voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met de gemeente Emmen tel: 140591.

Emmen, 6 juli 2010

Burgemeester en wethouders van Emmen,

de secretaris,

A.J. Mewe.

De burgemeester,

C. Bijl.

Naar boven