Regeling van de Staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties van 6 juli 2010, nr. DCB/CZW/WVOB 2010-0000352541 houdende de vaststelling van de maximale vergoeding voor emolumenten van het burgerlijk rijkspersoneel (Regeling betaling emolumenten burgerlijk rijkspersoneel)

De Staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties,

Gelet op artikel 3 van het Besluit betaling emolumenten burgerlijk rijkspersoneel;

Besluit:

Artikel 1

In deze regeling wordt onder besluit verstaan: het Besluit betaling emolumenten burgerlijk rijkspersoneel.

Artikel 2

Het maximum van het verschuldigde bedrag voor het van rijkswege verstrekte genot van:

  • a. verwarming van de woning, bedoeld in artikel 3, eerste lid, sub b, van het besluit, wordt gesteld op € 99,76;

  • b. energie voor kookdoeleinden, bedoeld in artikel 3, eerste lid, sub c, van het besluit wordt gesteld op € 33,85;

  • c. elektrische energie, bedoeld in artikel 3, eerste lid, sub d, van het besluit, wordt gesteld op € 24,89;

  • d. leidingwater, bedoeld in artikel 3, eerste lid, sub e, van het besluit, wordt gesteld op € 15,74.

Artikel 3

Het verschuldigde bedrag voor het privé-gebruik van een dienstauto, bedoeld in artikel 3a, eerste lid, van het besluit, wordt gesteld op € 0,22 per afgelegde kilometer.

Artikel 4

De regeling van de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties van 27 mei 2009, nr. DCB/CZW/WVOB 2009-0000279708, houdende de vaststelling van de maximale vergoeding voor emolumenten van het burgerlijk rijkspersoneel (Stcrt. 115), wordt ingetrokken.

Artikel 5

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst en werkt terug tot en met 1 juli 2010.

Artikel 6

Deze regeling wordt aangehaald als: Regeling betaling emolumenten burgerlijk rijkspersoneel.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties,

A.Th.B. Bijleveld-Schouten.

TOELICHTING

In artikel 3, eerste lid, van het Besluit betaling emolumenten burgerlijk rijkspersoneel wordt de vergoeding geregeld die een betrokkene verschuldigd is voor het van rijkswege verstrekte genot van een woning en verdere verstrekkingen in die woning. Voor het van rijkswege verstrekte genot van verwarming van de woning, energie voor kookdoeleinden, elektrische energie en leidingwater is als vergoeding een percentage van de bezoldiging vastgesteld, zij het dat de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties die vergoeding maximeert. Jaarlijks worden die maxima met ingang van 1 juli aangepast aan de ontwikkeling van de consumentenprijzen van gas, elektriciteit en water.

De nieuwe bedragen treden in werking met ingang van 1 juli 2010. De bedragen zijn ten opzichte van de vanaf 1 juli 2009 geldende bedragen aangepast op basis van de door het CBS gepubliceerde prijsontwikkeling over de periode april 2009 tot en met maart 2010.

Het verschuldigde bedrag per kilometer voor het privégebruik van een dienstauto is gekoppeld aan de kilometervergoeding bij dienstreizen en wijzigt niet.

De Staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties,

A.Th.B. Bijleveld-Schouten.

Naar boven