Regeling van de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid van 2 juli 2010, nr. R&P/RA/2010/12007, tot wijziging van de Subsidieregeling ESF 2007–2013 (herzien) van 24 augustus 2009, nr. R&P/RA/2009/17756, tot de besteding van gelden uit het Europees Sociaal Fonds.

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid,

Gelet op de artikelen 3, eerste en vierde lid, 5 en 8, eerste lid, van de Kaderwet SZW-subsidies;

Besluit:

ARTIKEL I

Bijlage 1. Specifieke bepalingen voor subsidie aanvragen per actie bij de regeling van de Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, van 24 augustus 2009, tot de besteding van gelden uit het Europees Sociaal Fonds 2007–2013 (herzien), wordt als volgt gewijzigd:

A

Artikel E7, eerste lid, wordt als volgt gewijzigd:

1. Aan artikel E7, eerste lid, wordt onder vervanging van de punt na onderdeel e door een komma, een onderdeel f. toegevoegd, luidende:

  • f. de mate waarin aan een aanvrager al eerder subsidie is toegekend in het kader van de regeling ESF 2007–2013, Actie E, waarbij aanvragers aan wie niet eerder subsidie is toegekend voorrang hebben op aanvragers aan wie wel al eerder subsidie is toegekend in het kader van Actie E van deze regeling.

2. Onder vernummering van het derde lid wordt een nieuw tweede lid ingevoegd dat komt te luiden:

  • 2. Bij de rangschikking wordt meer gewicht toegekend aan de in het eerste lid genoemde criteria a. mate van innovatie en e. haalbaarheid.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst.

Deze regeling zal met toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

Den Haag, 2 juli 2010

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid,

J.P.H. Donner

TOELICHTING

Algemeen

Deze wijziging van de Subsidieregeling ESF 2007–2013 (herzien) heeft betrekking op het openstellen van een nieuw subsidietijdvak voor Actie E Sociale innovatie. De wijziging ziet op een lichte verschuiving in de prioritering van de aanvragen, waarbij voor de criteria a (mate van innovatie) en e (haalbaarheid) meer punten zijn te behalen dan voor de overige criteria. Tevens worden nieuwe aanvragers gestimuleerd een aanvraag in te dienen, door nieuwe aanvragers voorrang te geven boven aanvragers die al eerder subsidie hebben ontvangen.

Deze regeling treedt in werking met ingang van de eerste dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst, omdat in werking treding met ingang van het volgende vaste verandermoment, 1 oktober 2010, de aanvragers onvoldoende gelegenheid zou bieden zich voor te bereiden op de aangekondigde wijzigingen voor het eerstvolgende subsidietijdvak, dat op 1 oktober 2010 wordt opengesteld.

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid,

J.P.H. Donner.

Naar boven