Vastgesteld bestemmingsplan ‘Bieb-kavels, Lith-Oost’

Burgemeester en wethouders van de gemeente Lith maken bekend, dat het bestemmingsplan ‘Bieb-kavels, Lith-Oost’, vastgesteld door de raad op 25 mei 2010, met ingang van maandag 12 juli 2010, gedurende zes weken voor iedereen ter inzage ligt. Dit op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en de Algemene wet bestuursrecht. Het bestemmingsplan is ten opzichte van het ontwerp gewijzigd vastgesteld.

Het voorliggend bestemmingsplan ‘Biebkavels, Lith-Oost’ voorziet in een adequate juridisch-planologische regeling voor de realisatie van een vijftiental Bieb-kavels in het zuidwestelijke deel van de uitbreidingswijk Lith-Oost. Daarnaast is aan de bewoners van de aangrenzende woningen van het Heilige Kempke (ten westen van de BIEB-kavels) de mogelijkheid geboden om hun achtertuin te vergroten. De vijftien Bieb-kavels worden ontwikkeld in samenwerking met de vereniging ‘collectief bouwen Lith’ (bijgestaan door het Bureau BIEB).

Wijzigingen op het ontwerpplan

Als gevolg van overleg met de initiatiefnemers en een verdere concretisering van plan zijn de bouwblokken in het plangebied iets vergroot en is de parkeerkoffer een kleine meter naar het zuiden opgeschoven. Het betreft een beperkte overschrijding waarbij het totaal aantal woningen niet wordt aangepast. Door deze wijziging wordt het mogelijk om de geplande woningen met een berging naast de woning te realiseren.

Het bestemmingsplan en de daarbij behorende stukken liggen tijdens genoemde termijn ter inzage op het gemeentehuis te Lith. Het gemeentehuis is geopend van 9:00 uur tot 11:00 uur op maandag, dinsdag en vrijdag. Op woensdag is het gemeentehuis geopend van 14:00 uur tot 15:30 uur en op donderdagavond van 17:00 uur tot 19:00 uur. Het ontwerpbestemmingsplan is tijdens de genoemde termijn daarnaast in te zien op het gemeentehuis te Oss. Tenslotte is het ontwerpplan digitaal raadpleegbaar op www.lith.nl onder digitaal loket; verordeningen/beleidsnotities; geldende bestemmingsplannen.

Beroep

Gedurende de hierboven genoemde termijn van zes weken kan een belanghebbende tegen het besluit over de vaststelling van het bestemmingsplan beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Een belanghebbende aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat hij geen zienswijze naar voren heeft gebracht over het ontwerpbestemmingsplan kan geen beroep instellen.

Een beroep heeft geen schorsende werking. De indiener van een beroepschrift kan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken, een voorlopige voorziening te treffen. De voorzitter kan dit doen als onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Een dergelijk verzoek dient te worden gestuurd naar Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Op grond van de Wet ruimtelijke ordening treedt het bestemmingsplan in werking op de dag na de dag waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn ook een verzoek om voorlopige voorziening wordt gedaan, wordt de werking van het betreffende besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Naar boven