Onherroepelijk bestemmingsplan ‘Hoofdwegen, 1e partiële herziening’

Burgemeester en wethouders maken bekend dat per 8 juni 2010 het bestemmingsplan ‘Hoofdwegen, 1e partiële herziening’ onherroepelijk is geworden. Dit houdt in datdit bestemmingsplan het juridische kader is waaraan met name aanvragen bouwvergunning en vormen van grondgebruik worden getoetst.

Deze 1e partiële herziening ziet op actualisatie van enkele bouwvoorschriften in het plan Hoofdwegen uit 1983. Het gaat om bepalingen die de bouwhoogte regelen van bouwwerken geen gebouwen zijnde ten behoeve van het verkeer. De aanpassing is nodig, omdat de betreffende bepalingen niet meer toereikend zijn voor hedendaagse bruggen, zoals enkele fiets- en voetgangersbruggen over de Buitenring. Deze worden als ‘tuibruggen’ uitgevoerd.

Op 8 april 2010 is het bestemmingsplan ongewijzigd vastgesteld door de gemeenteraad. Tegen dit besluit heeft geen reactieve aanwijzing van provincie en/of rijk plaatsgevonden.

Het onherroepelijke bestemmingsplan is in te zien bij de balie Vergunningen, Toezicht en Handhaving in het stadhuis (B-passage), Stadhuisplein 1.

De digitale versie is in te zien via de gemeentelijke website www.almere.nl/bestemmingsplannen. Het is mogelijk het plan op het stadhuis digitaal in te zien, vraag hiernaar bij de balie Vergunningen, Toezicht en Handhaving of bij de receptie in de centrale hal van het stadhuis.

Naar boven