Bestemmingsplan ‘Vughterpoort’

Bekendmaking op grond van artikel 3.8 (lid 3 en 4) van de Wet ruimtelijke ordening

Burgemeester en wethouders van ‘s-Hertogenbosch maken bekend dat het bestemmingsplan ‘Vughterpoort’ op 25 mei 2010 door de gemeenteraad gewijzigd is vastgesteld. Het bestemmingsplan ligt met ingang van 12 juli 2010 gedurende zes weken voor iedereen ter inzage in het Stadskantoor. Tevens kunt u dit bestemmingsplan raadplegen op onze gemeentelijke website www.s-hertogenbosch.nl (onder bouwen en wonen / ruimtelijke plannen / bestemmingsplannen). Deze mogelijkheid wordt u ook geboden op het Stadskantoor.

Het betreffende bestemmingsplan voorziet primair in de planologische en juridische vastlegging van de situatie zoals deze nu grotendeels feitelijk bestaat (qua gebruik en bebouwing).

In het bestemmingsplan wordt één directe nieuwe ontwikkeling mogelijk gemaakt. Dit is het realiseren van een brug voor langzaam verkeer over het spoor en de randweg bij de Isabellalaan. Ook is binnen het plangebied op het adres Willem van Oranjelaan 17–19 een autostalling en een APK keuringsstation gevestigd. Omzetting van deze bedrijfsfunctie naar een overwegende woonfunctie is onder voorwaarden mogelijk. Daarom is voor deze ontwikkelingslocatie een wijzigingsbevoegdheid opgenomen. In de gestelde criteria is een aantal ruimtelijke voorwaarden gesteld om ervoor te zorgen dat de potentiële nieuwe ontwikkeling past in de bestaande bebouwingskarakteristiek.

Beroep instellen

Volgens de bepalingen van de Wet ruimtelijke ordening kunnen belanghebbenden tegen het besluit van de gemeenteraad gedurende bovengenoemde termijn van terinzagelegging schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Deze beroepsmogelijkheid komt belanghebbenden toe, die zich op grond van artikel 3.8, lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening tijdig met zienswijzen tot de gemeenteraad hebben gewend evenals die belanghebbenden, die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest zich tot de gemeenteraad te wenden. Ook kan een belanghebbende bij voornoemde Afdeling bestuursrechtspraak beroep instellen tegen de wijzigingen, die bij de vaststelling van het bestemmingsplan door de gemeenteraad in het ontwerp zijn aangebracht. Bovendien bestaat de mogelijkheid gedurende bovengenoemde termijn de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak te verzoeken een voorlopige voorziening te treffen.

Algemene informatie

Gemeente ’s-Hertogenbosch

Stadskantoor, Wolvenhoek 1, 5211 HH ’s-Hertogenbosch

Tel. (073) 615 51 55

E-mail: gemeente@s-hertogenbosch.nl

Website: www.s-hertogenbosch.nl

Openingstijden Stadskantoor:

  • maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur;

  • dinsdag- en donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur.

’s-Hertogenbosch, 9 juli 2010

Naar boven