stcrt-2010-1083-001.png Voorontwerpbestemmingsplan Dorpsstraat 86

Burgemeester en wethouders maken bekend dat het voorontwerpbestemmingsplan ‘Dorpsstraat 86’ ter inzage is gelegd.

Plangebied

Het voorontwerpbestemmingsplan ‘Dorpsstraat 86’ heeft betrekking op het buitendijks gelegen perceel Dorpsstraat 86. Dit perceel grenst direct aan het Vuykpark.

Zakelijke inhoud

Het voorontwerpbestemmingsplan beoogd, na de sloop van de bestaande woning, de nieuwbouw van een (enigszins grotere) woning op het perceel Dorpsstraat 86 mogelijk te maken.

Wettelijk overleg

Het voorontwerpbestemmingsplan is in het kader van het wettelijk overleg om een reactie toegezonden aan onder andere Gedeputeerde Staten, de Inspectie VROM, het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard en de gemeente Krimpen aan den IJssel.

Inspraak

Op grond van de Inspraakverordening heeft eenieder de gelegenheid een inspraakreactie te geven over het voorontwerpbestemmingsplan ‘Dorpsstraat 86’.

Stukken ter inzage

Van donderdag 28 januari 2010 tot en met woensdag 17 februari 2010 liggen het voorontwerpbestemmingsplan ‘Dorpsstraat 86’ en de daarbij behorende stukken ter inzage in het informatiecentrum in het gemeentehuis aan de Rivierweg 111. Dit is geopend op werkdagen van 08.00 uur tot 19.00 uur. Het voorontwerpbestemmingsplan en de daarbij behorende stukken kunt u ook raadplegen op de website: www.capelleaandenijssel.nl

Inspraakreacties

Van donderdag 28 januari 2010 tot en met woensdag 17 februari 2010 kunt u, bij voorkeur schriftelijk, uw inspraakreactie over het voorontwerpbestemmingsplan ‘Dorpsstraat 86’ naar voren brengen. U kunt uw inspraakreacties richten aan: het college van burgemeester en wethouders, Postbus 70, 2900 AB Capelle aan den IJssel. U kunt uw reactie ook mondeling indienen. Hiervoor kunt u binnen de inspraakperiode een afspraak maken met de heer L. Verschoor, telefoonnummer (010) 2848791, e-mail: l.verschoor@capelleaandenijssel.nl. Tevens kunt u voor het indienen van uw reactie gebruik maken van het reactieformulier op de website.

Informatiebijeenkomst

Op dinsdag 2 februari 2010 vindt van 20.00 uur tot 21.30 uur een informatiebijeenkomst in het gemeentehuis plaats over het voorontwerpbestemmingsplan ‘Dorpsstraat 86’. We willen u tijdens deze avond informatie geven over de procedure en bouwmogelijkheden op het perceel Dorpsstraat 86. Tijdens de bijeenkomst kunt u ook een inspraakreactie indienen.

Verdere procedure

In het ontwerpbestemmingsplan zullen de reacties uit het wettelijk overleg en de inspraak worden verwerkt.

Na vaststelling van het ontwerpbestemmingsplan is er gelegenheid zienswijzen naar voren te brengen bij de gemeenteraad. De gemeenteraad zal vervolgens een besluit over de ingediende zienswijzen nemen en vervolgens het bestemmingsplan vaststellen.

Capelle aan den IJssel, 27 januari 2010

Burgemeester en wethouders.

Naar boven