Bestemmingsplan Warffum centrum

Op donderdag 20 mei 2010 heeft de raad van de gemeente Eemsmond het bestemmingsplan Warffum centrum vastgesteld. Het door de raad vastgestelde bestemmingsplan wijkt af van het eerder ter inzage gelegde ontwerp.

Aanleiding

Het gaat om een actualisatie van het huidige bestemmingsplan Warffum kom 1998. Het plan betreft hoofdzakelijk het beschermd dorpsgezicht en het gebied tussen de Noorderstraat en de Juffer Marthastraat. Doel van het actualiseren is een bestemmingsplan dat aansluit op de huidige inzichten en de bestaande situatie om ongewenste ontwikkelingen te voorkomen.

Wijziging

Het door de raad vastgestelde bestemmingsplan wijkt af van het eerder ter inzage gelegde ontwerp. De wijziging heeft betrekking op Schoolstraat 5 in Warffum. Dit perceel had de bestemming detailhandel, dit is bij vaststelling gewijzigd in een woonbestemming.

Ter inzage

Van vrijdag 9 juli tot en met donderdag 19 augustus 2010 liggen het bestemmingsplan, het vaststellingsbesluit van de gemeenteraad en de bijbehorende stukken ter inzage bij de publieksbalie in het gemeentehuis, Hoofdstraat-West 1 in Uithuizen. U kunt het bestemmingsplan ook downloaden via www.eemsmond.nl (Nieuws → Plannen en projecten → Plannen).

In werking

Het bestemmingsplan Warffum centrum treedt in werking op vrijdag 20 augustus 2010.

Beroep

Bij de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag kunt u tot en met donderdag 19 augustus 2010 beroep instellen tegen het vastgestelde bestemmingsplan:

  • als u in een eerdere fase tijdig uw zienswijze op het ontwerp van het bestemmingsplan heeft ingediend bij de gemeenteraad;

  • als u belanghebbende bent en kunt aantonen dat u niet in staat bent geweest tijdig te reageren op het ontwerp;

  • als u belanghebbende bent en beroep instelt tegen de wijziging door de gemeenteraad aangebracht bij vaststelling.

Voorlopige voorziening

Als u beroep instelt, kunt u tegelijkertijd om een voorlopige voorziening verzoeken bij de voorzitter van de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Met een voorlopige voorziening vraagt u om de werking van het bestemmingsplan uit te stellen tot het moment dat op uw beroep is beslist.

Naar boven