Wijziging plankaart bestemmingsplan ‘Buitengebied De Wolden’ in verband met toepassing van de ruimte voor ruimte regeling

De bestemming van de volgende percelen wijzigt:

  • Kleefegge 9;

  • Veeningen 4;

  • Veeningerveldweg, sectie G, nummer 582 (noordoostzijde van de weg op een afstand van ± 130 m vanaf de weg Veeningen).

Wijzigingsplan

Burgemeester en wethouders maken bekend dat een ontwerp tot wijziging van de plankaart van het bestemmingsplan Buitengebied De Wolden ter inzage wordt gelegd. Aanleiding hiervoor is toepassing van de ruimte-voor-ruimte regeling op de percelen Veeningen 4 en Kleefegge 9. De bestemmingen van deze percelen zullen hierdoor gewijzigd worden alsmede de bestemming van een gedeelte van het perceel sectie G, nummer 582, aan de Veeningerveldweg. Deze drie percelen krijgen allen een woonbestemming.

Veeningen 4 en Kleefegge 9

Door toepassing van de ruimte-voor-ruimte regeling op de percelen Veeningen 4 en Kleefegge 9 worden de bedrijfsactiviteiten beëindigd en de bedrijfsgebouwen afgebroken. Op het perceel Veeningen 4 zal ruim 770 m2 aan bedrijfsgebouwen worden afgebroken en op het perceel Kleefegge 9 ± 490 m2. Verder zullen de milieuvergunningen worden ingetrokken.

Veeningerveldweg (locatie voor de bouw van een compensatiewoning)

Omdat er op de percelen Veeningen 4 en Kleefegge 9 geen mogelijkheid bestaat om de compensatiewoning te realiseren is er een alternatieve locatie gevonden op het perceel, sectie G, nummer 582, aan de Veeningerveldweg. Dit perceel is gelegen aan de noordoostzijde van de weg op een afstand van ± 130 m vanaf de weg Veeningen.

Ter inzage

  • een bezoek aan het gemeentehuis, Raadhuisstraat 2 in Zuidwolde;

  • dewolden.nl, onder inwoners/bouwen en wonen/bestemmingsplannen.

Tijdens de periode van terinzagelegging kunnen belanghebbenden tegen de wijziging schriftelijk zienswijzen indienen bij het college van burgemeester en wethouders van De Wolden, Postbus 20, 7920 AA Zuidwolde. Als u mondeling uw zienswijze kenbaar wenst te maken, dient u vooraf een afspraak te maken. Hiervoor kunt u contact opnemen met de afdeling VROM, T. 14 0528

Zuidwolde, 7 juli 2010

Burgemeester en wethouders van De Wolden.

Naar boven