Bestemmingsplan ‘Vernieuwen en Verbeteren Waterkwartier (Haydnstraat/Troelstralaan)’

Burgemeester en wethouders van Zutphen maken bekend dat met ingang van 8 juli 2010 bij het loket van de gemeente Zutphen, 's Gravenhof 2 voor eenieder gedurende zes weken ter inzage ligt:

Bestemmingsplan ‘Vernieuwen en Verbeteren Waterkwartier (Haydnstraat/Troelstralaan)’

Het bestemmingsplan voorziet in de planologische grondslag voor de realisatie van twee liftgebouwen en twee entrees aan de flats Haydenstraat 50 tot en met 192 en vier entrees aan de flat aan de Troelstralaan 10 tot en met 24b te Zutphen.

Plangebied

De Haydenstraat en Troelstralaan zijn gelegen in de wijk Waterkwartier. De percelen Haydenstraat 50 tot en met 192 zijn gelegen langs de Emmerikseweg in het gedeelte tussen de Mozartstraat en Beethovenstraat. De percelen Troelstralaan 10 tot en met 24b zijn gelegen in het gedeelte tussen de Emmerikseweg en Groen van Prinsterenstraat.

Het bestemmingsplan is door gemeenteraad op 28 juni 2010 met betrekking tot de toelichting gewijzigd vastgesteld en voor wat betreft de regels en de verbeelding ongewijzigd vastgesteld.

Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan is bij de vaststelling de volgende wijziging aangebracht in de toelichting:

  • Het Waterschap heeft opmerkingen gemaakt over de waterparagraaf. De opmerkingen hebben betrekking op het ontbreken van een drietal thema’s en dat in de toekomst het hemelwater moet worden aangesloten op het nog aan te leggen gescheiden rioleringsstelsel. De opmerkingen zijn verwerkt in het de toelichting van het bestemmingsplan en het waterschap heeft hiermee ingestemd.

Beroep

Tegen het ontwerp van het plan zijn geen zienswijzen naar voren gebracht. Wel hebben burgemeester en wethouders bij de vaststelling wijzigingen in het plan aangebracht. Een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze naar voren te brengen, alsmede een belanghebbende die bezwaar heeft tegen de door burgemeester en wethouders aangebrachte wijzigingen kan beroep instellen.

Tot en met 28 augustus 2010 kan een beroepschrift worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het instellen van beroep schorst het besluit niet. Degene die beroep instelt kan daarnaast een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Verbeteren en Verniewen Waterkwartier (Haydnstraat/Troelstralaan)’ is tevens te raadplegen via de website van de gemeente Zutphen op www.zutphen.nl, onder de verwijzing ‘ik wil’, gevolgd door ‘meer weten over de ruimtelijke plannen in Zutphen’ en dan ‘ontwerp’ en op www.ruimtelijkeplannen.nl .

Zutphen, 7 juli 2010

Naar boven