stcrt-2010-1072-001.png Vaststelling bestemmingsplan ‘Kerkhofweg Emst 2009’

De gemeenteraad heeft in zijn vergadering van 14 januari 2010 het bestemmingsplan ‘Kerkhofweg Emst 2009’ vastgesteld. Dit bestemmingsplan voorziet in de uitbreiding van de nieuwbouwwijk Gelders Kwartier te Emst met vier huizen en een zogenoemde ahoed (apotheekpost en huisarts onder één dak). De vier woningen en de ahoed zijn gepland ten zuiden van de Oranjeweg, direct ten (zuid)westen van Oranjeweg 17.

Het raadsbesluit en het vastgestelde bestemmingsplan liggen met ingang van 27 januari 2010 voor zes weken ter inzage in de Publiekswinkel in het gemeentehuis in Epe. De Publiekswinkel is geopend van maandag t/m vrijdag van 8.00−12.00 uur en op woensdag van 8.00−20.00 uur. Het besluit en het plan zijn ook in te zien op de gemeentelijke website www.epe.nl, onder ‘beleid en projecten’ en vervolgens onder ‘ruimte’.

Tegen de vaststelling van het bestemmingsplan kan gedurende de termijn van terinzagelegging beroep bij de Raad van State worden ingesteld. Van deze mogelijkheid kunnen gebruikmaken:

  • Degene die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht;

  • Een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze tegen het ontwerp bestemmingsplan bij de gemeenteraad naar voren te brengen.

Het besluit van de gemeenteraad treedt in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn. Als binnen die termijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Epe, 26 januari 2010

Naar boven