Goedgekeurd bestemmingsplan ‘Buitengebied, herziening De Tuut 9’

Gedeputeerde Staten van Gelderland hebben op 2 juni 2010 het bestemmingsplan ‘Buitengebied, herziening De Tuut 9’ (Appeltern) goedgekeurd. Dit bestemmingsplan maakt het mogelijk om een bestaande woning met opstallen te slopen en een nieuwe (meergeneratie)woning te bouwen met gelijktijdige ontwikkeling en instandhouding van een ecologische verbindingszone op het perceel. Om deze opgave tot natuurbehoud, natuurbeheer en natuurontwikkeling te realiseren is een (plan)overeenkomst over grondexploitatie afgesloten. In deze Projectovereenkomst bestemmingsplan Buitengebied, herziening De Tuut 9, Appeltern zijn de afspraken, verplichtingen en bepalingen neergelegd met betrekking tot de ontwikkeling en uitvoering van het project.

Het plangebied is gelegen aan De Tuut 9 te Appeltern.

Het besluit van Gedeputeerde Staten en het goedgekeurde bestemmingsplan en de projectovereenkomst liggen met ingang van donderdag 8 juli 2010 gedurende zes weken ter inzage bij de Centrale Balie van het gemeentehuis, Dijkstraat  1 te Beneden-Leeuwen op maandag van 08.30–19.30 uur, dinsdag t/m donderdag van 08.30–17.00 uur en op vrijdag van 08.30–13.00 uur.

Deze stukken zijn ook in te zien via de gemeentelijke website www.westmaasenwaal.nl via de rubriek “Bouwen en wonen” onder de kop ‘bestemmingsplannen’.

Gedurende de termijn van zes weken kan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019 te 2500 EA Den Haag door:

  • hen die zich tijdig met bedenkingen tot Gedeputeerde Staten hebben gewend;

  • belanghebbenden die kunnen aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest.

Ook kan gedurende deze termijn een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de genoemde Afdeling.

Het besluit tot goedkeuring treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Als in samenhang met een ingesteld beroep een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend treedt het besluit niet in werking, voordat op het verzoek om voorlopige voorziening is beslist.

Aan de indiening van zowel een beroepschrift als een verzoek om een voorlopige voorziening zijn kosten (griffierechten) verbonden.

30 juni 2010

Burgemeester en wethouders van West Maas en Waal,

de secretaris,

P.G. Arissen.

De burgemeester,

Th.A.M. Steenkamp.

Naar boven