Melding van een voorgenomen installatie Bulk Terminal Oss BV

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant heeft op 9 juni 2010 de mededeling ontvangen van Bulk Terminal Oss BV dat zij voornemens is een installatie op te richten voor het ‘torreficeren’ van zuivere biomassa en overige niet gevaarlijke afvalstromen (Solid Recovered Fuel/SRF) aan de Waalkade 75 te Oss. Het gaat hierbij om een totale verwerkingscapaciteit van 110.000 ton per jaar.

Ingevolge artikel 7.2 van de Wet milieubeheer en categorie 18.2 van bijlage D van het Besluit milieu-effectrapportage is deze voorgenomen activiteit MERbeoordelingsplichtig. Dit houdt in dat ons college alvorens door Bulk Terminal Oss BV (een) vergunning(en) wordt aangevraagd, dient te beslissen of er voor de voorgenomen activiteit een MER moet worden opgesteld. Een MER moet worden opgesteld indien sprake is van een activiteit die belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu kan hebben. Daarbij dient, aldus artikel 7.8b, vierde lid van de Wet milieubeheer, rekening te worden gehouden met:

  • a. de kenmerken van de activiteit;

  • b. de plaats van de voorgenomen activiteit;

  • c. de kenmerken van de belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu.

Na toetsing van de voorgenomen activiteit heeft Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant op 30 juni 2010 besloten dat Bulk Terminal Oss BV voor deze activiteit geen MER behoeft op te stellen.

Het besluit en bijbehorende stukken liggen vanaf 12 juli 2010 gedurende zes weken ter inzagebij de Dienst Publiekszaken, Bouwen, Wonen en Leefomgeving van het gemeentehuis te Oss, Raadhuislaan 2 te Oss op werkdagen van 9–12 uur. Inzage buiten deze tijd op aanvraag (0412 62 90 30).

Ook is het mogelijk de stukken in te zien op het provinciehuis van Noord-Brabant, Brabantlaan 1 te ’s-Hertogenbosch. U kunt daarvoor contact opnemen met de heer H.S.J. van Son, telefoon (073) 681 26 19/ fax (073) 680 76 41 of de heer J.E. van der Schoot (telefoon 073 680 86 82) van de directie Ecologie.

Aan deze procedure is een zaak-/projectnummer gekoppeld. Gelieve bij correspondentie dit nummer (1693716/28101) te vermelden.

Op grond van artikel 6.3 van de Algemene wet bestuursrecht wordt deze beoordeling beschouwd als een voorbereidingsbesluit, waartegen geen direct bezwaar of beroep open staat. U kunt uw bezwaren tegen dit beoordelingsbesluit te zijner tijd kenbaar maken in de procedures van de uiteindelijke besluiten, te weten de vergunningen ingevolge de Wet milieubeheer.

's-Hertogenbosch, 30 juni 2010

Naar boven