Bestemmingsplan Noord 2009 goedgekeurd

Overeenkomstig het bepaalde in artikel 28, lid 6 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening maakt het college van burgemeester en wethouders bekend dat Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland bij besluit van 21 juni 2010 (PZH-2010-178735632A) goedkeuring hebben verleend aan het door de gemeenteraad op 5 januari 2010 vastgestelde bestemmingsplan Noord 2009.

Het bestemmingsplan is grotendeels gericht op het beheren van de bestaande ruimtelijke situatie. Het plangebied wordt begrensd door de gemeentegrens met Hendrik-Ido-Ambacht, de Rotterdamseweg, de Koninginneweg, Jeroen Boschlaan, de A16 en de Bootjessteeg.

Het besluit van Gedeputeerde Staten en het bestemmingsplan liggen van donderdag 8 juli 2010 tot en met woensdag 18 augustus 2010 voor eenieder ter inzage. De stukken liggen ter inzage in de publiekshal van het gemeentehuis aan het Raadhuisplein 3 te Zwijndrecht, geopend op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 8:30 tot 13:00 uur, woensdag van 13:00 tot 20:00 uur en zaterdag van 9:00 tot 12:00. Het bestemmingsplan is ook in te zien op www.zwijndrecht.nl.

Gedurende de termijn van ter inzagelegging kan tegen het besluit van Gedeputeerde Staten beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Gedurende de terinzagetermijn kan beroep worden ingesteld door:

  • een belanghebbende die tijdig een bedenking heeft ingediend bij Gedeputeerde Staten tegen het bestemmingsplan;

  • een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij zijn bedenking niet bij Gedeputeerde Staten naar voren heeft gebracht.

Het beroepschrift moet gestuurd worden naar de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, ’s-Gravenhage. Een beroepschrift moet worden ondertekend en tenminste bevatten: naam en adres van de indiener; dagtekening; omschrijving van het besluit waartegen het beroep zich richt, alsmede de gronden van het beroep.

Het instellen van beroep schort de werking van het besluit niet op. Degenen die beroep instelt, kan een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van genoemde Afdeling. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Aan het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

Zwijndrecht, 7 juli 2010

Naar boven