Goedgekeurd bestemmingsplan Kleefse Waard – Koningspley Noord

Burgemeester en wethouders maken bekend dat gedeputeerde staten van Gelderland bij besluit van 18 juni 2010 goedkeuring hebben verleend aan

het bestemmingsplan Kleefse Waard – Koningspley Noord

Dit bestemmingsplan is vastgesteld door de gemeenteraad bij besluit van 19 oktober 2009, nummer: 2009.0.079.517.

De begrenzing van het plangebied wordt aan de noordzijde gevormd door de Westervoortsedijk, aan de zuidzijde door het hart van de Pleijroute, aan de westzijde door de Nieuwe Haven en aan de oostzijde door de Westervoortsedijk.

Het plangebied bevat de volgende onderdelen: het bestaande Industriepark Kleefse Waard (IPKW); het voormalig industrieterrein van het bedrijf BASF; het bestaande bedrijventerrein aan De Nieuwe Havenweg inclusief de kade; het terrein aan de Oude Veerweg waar nu een zoutopslag, een gronddepot en een zorgzone zijn gelegen en de Akzohaven met aangrenzend het uiterwaardengebied Koningspley-Noord dat voor een deel in gebruik is als landbouwgebied.

Begin 2005 is in overleg met diverse partijen, waaronder vertegenwoordigers van het lokale bedrijfsleven, een masterplan voor dit gebied ontwikkeld. In 2005 en 2006 is hierop een verdere verdiepingsslag gemaakt (visie ‘Koningspleijn’). Het bestemmingsplan is de planologische vertaling hiervan.

In dit plan ligt de ambitie zowel in de ontwikkeling van een nieuw bedrijventerrein (de gebieden Koningspley-Noord, Oude Veerweg en de Verlengde Nieuwe Haven) als in de herstructurering van bestaand terrein. De terreinontwikkeling wordt mogelijk door de aanleg van het dijktracé (langs de Nieuwe Havenweg en de Koningspley-Noord) waardoor het gebied hoogwatervrij wordt.

Een belangrijke opgave daarbij is het bieden van ontwikkelingsruimte aan bedrijvigheid op het gebied van toegepaste energie- en milieutechnologie en innovatieve industrie. Dit is uitgewerkt in genoemde visie ‘Koningspleijn’.

Verder is in het bestemmingsplan de bestemming ‘maatschappelijke doeleinden’ opgenomen. Hierin past de functie van een zorgzone aan de Oude Veerweg. Deze functie was tot nu toe planologisch niet geregeld. Tevens is de bevoegdheid opgenomen om deze bestemming te wijzigen in ‘groen’ en ‘verkeer’ voor het geval deze functie in de toekomst wordt beëindigd.

Het bestemmingsplan en het besluit van gedeputeerde staten liggen gedurende een termijn van zes weken, ingaande 8 juli 2010 voor een ieder ter inzage in het stadshuis, loket BWL, Koningstraat 38.

Tegen het besluit van gedeputeerde staten kan een belanghebbende gedurende deze termijn van zes weken beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Voorts kan, indien beroep is ingesteld, een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Daarbij geldt dat op grond van het bepaalde in artikel 56 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening juncto artikel 6:13 van de Algemene wet bestuursrecht geen beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat hij geen bedenking bij gedeputeerde staten heeft ingediend.

Het besluit van gedeputeerde staten treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt.

Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend, wordt de werking van het besluit van gedeputeerde staten opgeschort totdat op dit verzoek is beslist.

Aan de indiening van zowel een beroepschrift als een verzoek om een voorlopige voorziening zijn kosten verbonden. Nadere inlichtingen daarover kunnen worden ingewonnen bij het gemeentebestuur of het provinciaal bestuur van Gelderland te Arnhem.

Arnhem, 7 juli 2010

Naar boven