Kennisgeving ontwerpbestemmingsplan Uitbreiding IKEA, bedrijventerrein Nieuwgraaf, Duiven

Burgemeester en wethouders van de gemeente Duiven maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 lid 1, en 6.24 lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat met ingang van donderdag 8 juli 2010 het ontwerpbestemmingsplan ‘Uitbreiding IKEA, bedrijventerrein Nieuwgraaf, Duiven’ met bijbehorende stukken voor een ieder gedurende zes weken ter inzage ligt.

Bestemmingsplan

Het bestemmingsplan beoogt de uitbreiding van IKEA Duiven, aan de Biograaf 2 op het bedrijventerrein Nieuwgraaf in Duiven, mogelijk te maken. Het bedrijventerrein Nieuwgraaf is – globaal aangegeven – gesitueerd oostelijk van de Rivierweg, ten zuid(oost)en van de A12 en westelijk van het bedrijventerrein Centerpoort-Zuid.

IKEA is voornemens haar store in Duiven te upgraden, aangezien de huidige vestiging in Duiven verouderd is en hierdoor niet de internationale formulelijn van IKEA kan worden gevolgd. Hiervoor wordt de winkelruimte vergroot van ca. 23.000 m2 b.v.o. tot ca. 39.000 m2 b.v.o. Om ook in de toekomst te kunnen voorzien in voldoende parkeerplaatsen wordt op het huidige parkeerterrein een parkeergarage gebouwd. Het bestaande naastgelegen bedrijfsgebouw, dat momenteel deels wordt gebruikt door IKEA en deels door andere bedrijven, zal worden gesloopt. Deze ruimte is nodig om het gehele plan te kunnen realiseren. Ter hoogte van de Biograaf wordt een rotonde aangelegd, waarna de bestaande straat de Biograaf komt te vervallen.

Zienswijze

Gedurende de termijn van terinzageligging kunnen door een ieder zienswijzen schriftelijk kenbaar worden gemaakt bij de raad van de gemeente Duiven, postadres: Postbus 6 te 6920 AA Duiven. Voor het kenbaar maken van mondelinge zienwijzen kan contact opgenomen worden met de heer N.P. Schoenmakers van de afdeling VROG (0316-279 382) en bij diens afwezigheid met mevrouw M. Giezen (0316-279 385).

Anterieure overeenkomst

Daarnaast maken burgemeester en wethouders op grond van het bepaalde in artikel 6.24 lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de gemeente een anterieure overeenkomst met IKEA Beheer B.V. te Amsterdam is aangegaan. Deze overeenkomst biedt waarborgen voor een goede en stelselmatige ontwikkeling van het plangebied alsmede voor de daaraan verbonden financiële consequenties voor de gemeente. De zakelijke beschrijving van de overeenkomst ligt ook ter inzage.

Voorts maken burgemeester en wethouders ter voldoening aan het bepaalde in 6.12 van de Wet ruimtelijke ordening hierbij tevens bekend, dat geen exploitatieplan wordt vastgesteld.

Informatie

Voor inzage in de stukken kunt u zich wenden tot de sectorbalie Grondgebied. Deze is gevestigd aan de Kastanjelaan 3 te Duiven en is iedere werkdag geopend van 8.30 uur tot 12.30 uur. Op maandagavond is deze balie tevens geopend van 18.00 uur tot 20.00 uur. Daarnaast is het plan te raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0226.BPNIEUWGRAAF002-ON01 en via de gemeentelijke website onder de kop ‘plannen en projecten’. De bronbestanden zijn beschikbaar via hhtp://ro-online.robeheer.nl/0226.

Naar boven