Voorontwerpbestemmingsplan 'Noordweg'

Burgemeester en wethouders van Middelburg maken bekend dat op grond van het bepaalde in artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening en op grond van de Inspraakverordening van de gemeente Middelburg, het voorontwerpbestemmingsplan Noordweg vanaf vrijdag 9 juli 2010 gedurende zes weken (tot en met 19 augustus 2010) voor eenieder ter inzage ligt bij de vakbalie in het Stadskantoor aan de Kanaalweg 3 te Middelburg.

Het plangebied van dit bestemmingsplan wordt grofweg begrensd door het gebied dat op 26 juni 2008 is aangewezen tot Beschermd Stadsgezicht Noordweg. Tevens is de ontwikkeling tussen de Noordweg en de Willen Arondeusstraat in dit bestemmingsplan opgenomen. Voor deze laatste ontwikkeling is eerder in september 2008 een vrijstellingsprocedure opgestart. In het gebied tussen de Noordweg en de Willem Arondeusstraat wordt in dit bestemmingsplan de bouw van 3 woningen mogelijk gemaakt.

Het ontwerpplan heeft als doel het onderbrengen van het geldende bestemmingsplan en herzieningen daarvan, in één bestemmingsplan met één samenhangende, eensluidende en actuele juridisch planologische onderbouwing en regeling en heeft hoofdzakelijk een conserverend karakter. De belangrijkste functie binnen het plangebied is wonen met daaraan verbonden voorzieningen als onderwijs- en andere maatschappelijke voorzieningen, winkelvoorzieningen, groenvoorziening en wegen.

Inspraak wordt verleend aan ingezetenen en in de gemeente een belang hebbende natuurlijke en rechtspersonen. Een exemplaar van het voorontwerpbestemmingsplan kan voor enkele dagen worden uitgeleend tegen een betaling van een borg van € 15,–. Het voorontwerpplan kan ook worden bekeken op de gemeentelijke website www.middelburg.nl onder wonen en leven / (ver)bouwen en onderhoud / bestemmingsplannen / plannen in procedure.

Daarnaast is het ontwerpbestemmingsplan raadpleegbaar via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze site selecteert u het tabblad ‘bestemmingsplannen’, waarna u het plan op verschillende manieren kunt oproepen. U kunt het plan direct inzien door in het tabblad ‘ID’ de plancode NL.IMRO.0687.BPNOW-VO99 in te vullen.

Gedurende genoemde termijn kunnen inspraakreacties schriftelijk naar voren worden gebracht op een daartoe bestemd inspraakformulier. Deze formulieren zijn verkrijgbaar bij de vakbalie in het Stadskantoor of te downloaden via www.middelburg.nl.

Tevens kunnen inspraakreacties mondeling naar voren gebracht worden. Hiervoor is het noodzakelijk tijdig vooraf een afspraak te maken via telefoonnummer (0118) 67 52 85.

Middelburg, 7 juli 2010

Burgemeester en wethouders voornoemd.

Naar boven