Vaststelling herziening bestemmingsplan Buitengebied, Klappenberg 10b

Burgemeester en wethouders van de gemeente Etten-Leur maken ter voldoening aan artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 29 juni 2010 de herziening van bestemmingsplan Buitengebied voor de locatie Klappenberg 10b ongewijzigd heeft vastgesteld. Daarbij heeft de gemeenteraad tevens besloten om op grond van artikel 6.12 van de Wet ruimtelijke ordening geen exploitatieplan vast te stellen, omdat het verhaal van kosten van de grondexploitatie anderszins is verzekerd door middel van een anterieure overeenkomst met initiatiefnemer.

Het bestemmingsplan betreft een herziening van de planologische regeling voor de locatie Klappenberg 10b. Op de verbeelding is voor de locatie Klappenberg 10b een bouwvlak opgenomen, teneinde de bouw van een agrarische bedrijfswoning bij het ter plaatse gevestigde glastuinbouwbedrijf mogelijk te maken.

Het besluit tot vaststelling en de daarbij behorende stukken, waaronder het raadsvoorstel en het bestemmingsplan, liggen met ingang van 8 juli 2010 gedurende 6 weken voor een ieder ter inzage in het informatiecentrum in het stadskantoor, Roosendaalseweg 4 te Etten-Leur.

Daarnaast zijn deze gegevens raadpleegbaar op de gemeentelijke internetsite (www.etten-leur.nl) en via de website www.ruimtelijkeplannen.nl

Gedurende de periode van terinzageligging kan tegen het besluit van de gemeenteraad tot vaststelling van de herziening van bestemmingsplan Buitengebied voor de locatie Klappenberg 10b beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019 te 2500 EA ’s-Gravenhage. Beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende die bij de gemeenteraad een zienswijze heeft ingediend over het ontwerp van de herziening van bestemmingsplan Buitengebied voor de locatie Klappenberg 10b, alsmede een belanghebbende die aantoont redelijkerwijze niet in staat te zijn geweest zich tijdig tot de gemeenteraad te wenden.

Het besluit tot vaststelling treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij degene die beroep instelt tevens een verzoek om voorlopige voorziening indient bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Etten-Leur, 7 juli 2010

Naar boven