stcrt-2010-1058-001.png Bestemmingsplan ‘Luxwoude-Kom’ vastgesteld

De gemeenteraad heeft op 11 januari 2010 het bestemmingsplan ‘Luxwoude-Kom’ gewijzigd vastgesteld. De wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan ‘Luxwoude-Kom’ zoals dat vanaf 12 oktober 2009 gedurende zes weken ter inzage heeft gelegen betreffen:

  • a. de verbeelding: op het perceel Hegedyk 43 is de aanduiding ‘specifieke vorm van dienstverlening − verkoopadviesburo’ verwijderd;

  • b. de regels: de bepalingen in verband met een verkoopadviesburo zijn verwijderd (artikel 11 lid A sub 1b);

  • c. de toelichting: enkele tekstuele aanpassingen.

Met ingang van 25 januari 2010 ligt het bestemmingsplan gedurende zes weken ter inzage bij de receptie van het gemeentehuis te Beetsterzwaag. De stukken zijn tevens digitaal te raadplegen via www.opsterland.nl (wonen, werken & inkomen/bouwen & wonen/ruimtelijke plannen/bestemmingsplannen/ter inzage liggende bestemmingsplannen (+ kennisgevingen voorbereiding)).

Strekking van het bestemmingsplan

Het plan geeft een planologisch juridische regeling voor het dorp Luxwoude. In het kader van het in 2003 door de raad vastgestelde actualiseringsprogramma worden alle verouderde bestemmingsplannen voor de dorpen geactualiseerd en geuniformeerd. Tevens wordt er gestreefd naar een vermindering van het aantal plannen. Met het nieuwe komplan voor Luxwoude worden drie plannen vervangen door één actueel plan.

Het gebied waarop het plan betrekking heeft, betreft het dorp Luxwoude en wordt als volgt begrensd:

  • noordzijde dorp: tot het perceel Lukster Heawei 24

  • westzijde dorp: tot en met het perceel Hegedyk 52

  • oostzijde dorp: tot en met het perceel Hegedyk 30

  • zuidzijde dorp: tot en met nieuwbouw De Weech, inclusief de nog te bebouwen locatie voor zes woningen.

Reageren?

Gedurende de termijn dat het bestemmingsplan ter inzage ligt, kan door belanghebbenden beroep worden ingesteld tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Voorwaarde voor het instellen van beroep is dat de belanghebbende zienswijzen omtrent het ontwerpbestemmingsplan heeft ingebracht, tenzij hem redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij dit niet heeft gedaan en tenzij het betreft wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij binnen deze termijn een verzoek om een voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Naar boven