Vaststelling bestemmingsplan, besluit Hogere grenswaarde Wet geluidhinder en beeldkwaliteitplan Barchem zuid

Bestemmingsplan

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de raad op 14 juni 2010 heeft besloten het bestemmingsplan Barchem zuid 2009 gewijzigd vast te stellen. Het bestemmingsplan voorziet in het geheel oprichten van 28 woningen in het plangebied Barchem zuid.

De volgende aspecten zijn gewijzigd ten opzichte van het ontwerpplan:

  • De toelichting is aangepast aan de nieuwste wetgeving;

  • Aan de toelichting, planregels en verbeelding is de bestemming ‘Bos’ toegevoegd, waardoor artikelnummers en planbegrenzing zijn aangepast;

  • Aan enkele artikelen is ‘water, waterberging, taluds’ of ‘taluds’ toegevoegd.

Beeldkwaliteitplan

Tegelijkertijd met het bestemmingsplan ‘Barchem zuid 2009’ heeft de raad op 14 juni 2010 het beeldkwaliteitplan Barchem zuid vastgesteld. In het beeldkwaliteitplan worden criteria genoemd die in acht moeten worden genomen bij het ontwerpen van de bebouwing en de openbare ruimte. De criteria zullen als welstandscriteria dienen voor de bebouwing.

Besluit Hogere grenswaarde Wet geluidhinder

Bij het bestemmingsplan ligt het besluit Hogere grenswaarde Wet geluidhinder ter inzage. Burgemeester en wethouders hebben dit besluit op 27 april 2010 genomen. Het besluit Hogere grenswaarde Wet geluidhinder heeft betrekking op 3 woningen in het plangebied Barchem zuid, aan de zijde van de Ruurloseweg.

Het vastgestelde bestemmingsplan, het vastgestelde beeldkwaliteitplan en het besluit Hogere grenswaarde Wet geluidhinder liggen met ingang van 8 juli 2010 voor de duur van zes weken ter inzage bij de publieksbalie, Markt 3 in Lochem. De stukken zijn tevens in te zien op de website van de gemeente Lochem: www.lochem.nl.

Gedurende de bovengenoemde termijn kunnen belanghebbenden die tijdig zienswijzen hebben ingebracht, alsmede belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijzen hebben ingebracht, beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Aangezien de gemeenteraad bij de vaststelling van het bestemmingsplan wijzigingen heeft aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan, kan iedereen gedurende bovengenoemde termijn tegen deze wijzigingen beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking op het besluit. Hiervoor kunnen belanghebbenden die beroep hebben aangetekend aan de voorzieningenrechter een voorlopige voorziening vragen. Het verzoek om voorlopige voorziening richt u aan de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u terecht bij de afdeling publiekscontacten, Markt 3 in Lochem, telefoon 0573-289222. De afdeling publiekscontacten is geopend van maandag t/m vrijdag van 8.00–12.30 uur en op donderdag van 8.00–20.00 uur. U kunt daarnaast ook een afspraak maken voor bezoek op een ander tijdstip.

Naar boven