Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Delfzijl Kern Noord’

De gemeenteraad heeft op 10 juni 2010 het bestemmingsplan ‘Delfzijl Kern Noord’ gewijzigd vastgesteld.

Het bestemmingsplan ‘Delfzijl Kern Noord’ vervangt alle geldende bestemmingsplannen voor de woonwijken ten noorden van de Parallelweg (N360) en ten oosten van de Hogelandsterweg. Het gaat om de volgende geldende bestemmingsplannen: Bornholm, Noord, Vestingbuurt en Landenbuurt.

Ter voorkoming van tegenstrijdigheden tussen het bestemmingsplan en het beeldkwaliteitsplan ‘Kwelderland’ is ook het beeldkwaliteitsplan aangepast en opnieuw vastgesteld. In dit beeldkwaliteitsplan stonden nog stedenbouwkundige eisen die thuishoren in een bestemmingsplan. Deze eisen waren reeds vertaald in het ontwerpbestemmingsplan. Uit het beeldkwaliteitsplan zijn deze eisen alsnog verwijderd met als gevolg dat deze opnieuw is vastgesteld.

Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan is een aantal wijzigingen aangebracht in het vastgestelde bestemmingsplan. Zo zijn de begrippen aan- en uitbouw en hoofdgebouw in overeenstemming gebracht met het gemeentelijke planologisch beleid. Verder is binnen de bestemming ‘Tuin’ het begrip ‘overkappingen’ alsnog opgenomen binnen de bouwregels. Tot slot is een omissie in de gestelde maatvoeringen binnen enkele woonbestemmingen alsnog in overeenstemming gebracht met de werkelijke en/of gewenste situatie. Voor een overzicht en nadere motivatie van deze wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan wordt verwezen naar het raadsbesluit en het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan.

Ter inzage

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan, het opnieuw vastgestelde beeldkwaliteitsplan en het bijbehorend raadsbesluit liggen van 8 juli 2010 tot en met 18 augustus 2010 ter inzage in het gemeentehuis waar u zich kunt melden bij de centrale balie en in de Openbare Bibliotheek, Oude Schans 23 te Delfzijl. Het bestemmingsplan en het beeldkwaliteitsplan kunt u ook inzien via www.delfzijl.nl, ‘Actueel’, ‘Ruimtelijke plannen’, ‘Bestemmingsplannen’.

Beroep

Tijdens deze termijn kan tegen het raadsbesluit beroep worden ingesteld door:

  • belanghebbenden, die redelijkerwijs niet verweten kan worden, dat zij niet tijdig een zienswijze over het ontwerp bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht;

  • iedereen die bezwaar heeft tegen de aangebrachte wijzigingen.

Het beroep stuurt u naar de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Inwerkingtreding

Het raadsbesluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Een beroepschrift heeft geen schorsende werking.

Gelijktijdig met het indienen van een beroepschrift kunt u binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het raadsbesluit treedt niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Delfzijl, 7 juli 2010

Naar boven