Bestemmingsplan Kleine kernen, locatie Kiwitz in Megchelen

Burgemeester en wethouders maken bekend, dat de gemeenteraad op 22 juni 2010 het bestemmingsplan ‘Kleine kernen; locatie Kiwitz in Megchelen’ ongewijzigd heeft vastgesteld

Inzage

Vastgestelde bestemmingsplan ‘Kleine kernen; locatie Kiwitz in Megchelen ‘ ligt van 8 juli 2010 tot en met 18 augustus 2010 voor iedereen ter inzage. Tijdens de openingstijden kan het besluit en het vastgestelde plan worden ingezien bij de Publieksbalie in het gemeentehuis in Gendringen. Op verzoek kan het plan ook worden ingezien buiten openingstijden. In dat geval kan contact worden opgenomen met de Publieksbalie. Het bestemmingsplan is in elektronische vorm te raadplegen en te verkrijgen via de website van de gemeente (www.oude-ijsselstreek.nl) onder ‘De gemeente, Wonen, Bestemmingsplannen’. In het gemeentehuis kunt u het bestemmingsplan zowel in elektronische vorm als op papier bekijken. De elektronische vorm is hierbij juridisch bindend.

Plangebied en inhoud plan

Het ontwerpbestemmingsplan heeft betrekking op de bouw van 19 nieuwe wooneenheden op het voormalige Kiwitz terrein. Deze 19 wooneenheden zijn onderverdeeld in rijwoningen, gestapelde woningen en vrijstaande woningen. De percelen waarop de nieuwe woningen gerealiseerd worden, zijn kadastraal bekend als gemeente Gendringen, sectie I, nummers 730, 1307 en 968 en vormen het plangebied. Het plangebied ligt in het centrum van de kern Megchelen in de gemeente Oude IJsselstreek. De doorgaande weg, de Nieuweweg/Julianaweg loopt langs het plangebied.

Beroep

Tijdens de periode van de ter inzage legging kan tegen het besluit van de gemeenteraad beroep worden aangetekend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Van deze beroepsmogelijkheid kan gebruik worden gemaakt door:

  • degene die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt;

  • een belanghebbende die aantoont dat hij daartoe redelijkerwijs niet in staat is geweest.

Inwerkingtreding

Het vaststellingsbesluit treedt in werking op 19 augustus 2010, tenzij binnen de beroepstermijn in samenhang met een ingesteld beroep een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend. Het besluit treedt dan niet in werking voordat op het beroep is beslist.

Naar boven