Ontwerpbestemmingsplan ‘Dronten - woonservicegebied Ark-Regenboog’

Burgemeester en wethouders van Dronten maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Dronten - woonservicegebied Ark-Regenboog’ter inzage ligt.

Het plangebied van het ontwerpbestemmingsplan ligt ten oosten van het centrum van Dronten bij kerkcentrum De Ark en wordt begrensd door de Lijzijde aan de westzijde en aan de oostzijde door bebouwing voor maatschappelijke doeleinden aan De Ketting.

Het bestemmingsplan maakt het mogelijk om 4 nieuwe appartementen blokken te realiseren aan de Lijzijde. Daarnaast behelst plangebied het bestaande kerkgebouw De Ark en het aan de andere kant van De Oost gelegen woonzorg gebouw De Regenboog. Verder wordt het met een vrijstelling gerealiseerde woonzorg gebouw (De Woonark) rondom het kerkgebouw De Ark tevens overgenomen in dit bestemmingsplan.

In het ontwerpbestemmingsplan is in vergelijking met het voorontwerpbestemmingsplan de belangrijkste wijziging dat het aantal bouwlagen van de vier nieuwe apprtementenblokken met één bouwlaag is terug gebracht. Dit houdt tevens in dat er 18 appartementen minder worden gerealiseerd. De aanpassingen uit de vooroverlegrapportage zijn eveneens opgenomen in het bestemmingsplan.

U kunt de desbetreffende stukken van 8 juli tot en met 1 september 2010 (8 weken) tijdens openingstijden inzien bij:

  • de publieksbalie van het gemeentehuis;

  • de openbare Bibliotheek te Dronten;

Het gehele plan is ook beschikbaar op www.dronten.nl/website onder het submenu Mijn gemeente, Bouwen en Wonen - bestemmingsplannen en op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Zienswijze

Tijdens de inzagetermijn kan eenieder een zienswijze indienen tegen het ontwerpbestemmingsplan. Dit kan schriftelijk bij de gemeenteraad van Dronten, t.a.v. de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling, Postbus 100, 8250 AC DRONTEN. U kunt geen zienswijze per e-mail indienen. Ook kunt u tijdens deze termijn mondeling zienswijzen indienen. Dit kan door een afspraak te maken met de heer H.G. de Haan, tel. (0321) 388 941.

De gemeenteraad dient binnen twaalf weken na afloop van de inzagetermijn een besluit te nemen tot vaststelling van het bestemmingsplan.

Dronten, 29 juni 2010.

Burgemeester en wethouders van Dronten,

secretaris,

R. Kool.

A.B.L. de Jonge.

Naar boven