Vastgesteld bestemmingsplan ‘Dorp Voorst 2010‘ en het besluit geen exploitatieplan vast te stellen (nl.imro.0285.2100-vs00)

Burgemeester en wethouders van Voorst maken het volgende bekend:

VASTGESTELD BESTEMMINGSPLAN ‘DORP VOORST 2010 ‘ EN HET BESLUIT GEEN EXPLOITATIEPLAN VAST TE STELLEN (NL.IMRO.0285.2100-VS00)

Met ingang van 8 juli 2010 ligt voor een periode van zes weken voor iedereen ter inzage het bestemmingsplan ‘Dorp Voorst 2010‘ en het besluit geen exploitatieplan vast te stellen. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en het besluit omtrent het exploitatieplan zijn door de gemeenteraad van Voorst genomen op 28 juni 2010.

Het planologisch regime voor het dorp Voorst wordt in het bestemmingsplan ‘Dorp Voorst 2010’ geactualiseerd en aangepast aan de standaardbepalingen die gemeentebreed worden gehanteerd. Hiernaast maakt het bestemmingsplan de ontwikkeling van het terrein aan de Tuinstraat mogelijk waarbij acht woningen en twee kavels worden gerealiseerd.

Gewijzigde vaststelling

Het vastgestelde bestemmingsplan wijkt op de volgende punten af van het eerder ter inzage gelegde ontwerpbestemmingsplan.

Wijzigingen op de plankaart

  • Het achterste deel van de percelen Rijksstraatweg 156 en 158 wordt als ‘Wonen’ bestemd zonder aanduiding.

  • Op het achterste deel van het perceel Rijksstraatweg 160 wordt de aanduiding ‘tuin’ toegevoegd.

  • De bestemming van het perceel Rijksstraatweg 104 wordt gewijzigd van ‘Wonen’ in ‘Gemengd 1’.

  • De aanduidingsgrenzen binnen de bestemming ‘Wonen’ op het perceel gelegen achter het Enkpad 4 en de Enkweg 2 worden aangepast conform de feitelijke kadastrale situatie.

  • De bestemming van het perceel Enkweg 30-32 wordt gewijzigd van ‘Wonen’ in ‘Bedrijf’ met de aanduiding ‘bedrijfswoning’.

  • Op het perceel tussen de Enkweg 1 en de Enkweg 1A wordt een bouwvlak toegevoegd, deze was in het bestemmingsplan ‘Dorp Voorst 1994’ ook aanwezig. In het bouwvlak wordt een aanduiding opgenomen voor het toegestane aantal wooneenheden, zijnde '1'. Het bestemmingsvlak wordt tevens verbreed van 16,5 m naar 18,0 m.

  • Op het perceel Rijksstraatweg 54 wordt de aanduiding ‘detailhandel’ toegevoegd.

  • De bestemming van het perceel Rijksstraatweg 96-98 wordt gewijzigd van ‘Wonen’ in ‘Bedrijf’.

  • De bestemming van het perceel Rijksstraatweg 100 wordt gewijzigd van ‘Wonen’ in ‘Bedrijf’ waarbij de aanduiding ‘bedrijfswoning’ wordt toegevoegd aan het bouwvlak. Tevens wordt een bouwvlak om het bestaande koetshuis gelegd.

  • Op het perceel Rijksstraatweg 184 wordt de situering van de bestemming ‘Groen’ en de bestemming ‘Bedrijf’ gewijzigd, conform de huidige feitelijke situatie.

  • De bestemming van het perceel Rijksstraatweg 85 wordt gewijzigd van ‘Wonen’ in ‘Detailhandel’ tevens wordt de aanduiding ‘bedrijfswoning’ toegevoegd.

  • De maatvoering (goot- en nokhoogte) van de bedrijfsbebouwing aan de Enkweg 37 en de Enkweg 43 wordt aangepast aan de situatie zoals deze in het bestemmingsplan ‘Dorp Voorst 1994’ was.

  • De grens van het bouwvlak aan de Enkweg 29 wordt in oostelijke richting opgeschoven tot aan de bestemming ‘Groen’.

  • Op het achterste deel van het perceel Rijksstraatweg 106 wordt een wijzigingsbevoegdheid ('wro-zone-wijzigingsgebied') van ‘Wonen’ naar ‘Wonen’ met bouwvlak(ken) en de aanduiding 'erf' toegevoegd, in overeenstemming met het bestemmingsplan ‘Dorp Voorst 1994’.

Wijzigingen in de planregels

  • In de bestemming ‘Wonen’ is opgenomen dat het aantal woningen naast het bestaande aantal ook het ter plaatse van de aanduiding ‘maximaal toegestane aantal wooneenheden’ kan bedragen.

  • In de bestemmingsomschrijving behorende bij de bestemming ‘Bedrijf’ wordt toegevoegd dat detailhandel is toegestaan ter plaatse van de aanduiding ‘detailhandel’.

  • In de bestemmingsomschrijving behorende bij de bestemming ‘Detailhandel’ wordt toegevoegd dat ter plaatse van de aanduiding ‘bedrijfswoning’ een bedrijfswoning is toegestaan.

  • In de bestemmingen ‘Detailhandel’, ‘Gemengd-1’en ‘Gemengd-2’ is het strijdige gebruik in de specifieke gebruiksregels onder f ten aanzien van detailhandel verwijderd. Deze regel conflicteerde met het toestaan van detailhandel in de bestemmingsomschrijving.

  • Er wordt een nieuw artikel 16.5 toegevoegd teneinde de wijzigingsbevoegdheid ('wro-zone-wijzigingsgebied') op het perceel Rijksstraatweg 106 vast te leggen.

De exacte wijzigingen zijn zichtbaar op de plankaart en in de planregels van het vastgestelde bestemmingsplan.

Stukken inzien

Het bestemmingsplan en het besluit geen exploitatieplan vast te stellen kunt u op werkdagen van 8.30 uur tot 12.15 uur inzien bij de balie VROM in het gemeentehuis van Voorst, H.W. Iordensweg 17 in Twello. Ook bestaat de mogelijkheid om op andere tijden de stukken in te zien. Hiervoor kunt u een afspraak maken met de behandelend ambtenaar, mevrouw L. Beltman. Haar telefoonnummer is (0571) 27 93 64. Het bestemmingsplan en het besluit geen exploitatieplan vast te stellen zijn ook digitaal beschikbaar gesteld. Op de website www.voorst.nl onder Digitale Diensten, Ruimtelijke plannen kunt u de stukken bekijken. Tevens vindt u hier een beschrijving van de zoekfunctie om het bestemmingsplan op de website www.ruimtelijkeplannen.nl te bekijken.

Beroep

Belanghebbenden die tijdig een zienswijze naar voren hebben gebracht omtrent de ontwerpbesluiten kunnen beroep instellen. Belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij omtrent de ontwerpbesluiten geen zienswijze naar voren hebben gebracht, kunnen ook beroep instellen. Voor de mogelijkheid van beroep worden het bestemmingsplan en het exploitatieplan aangemerkt als één besluit. Beroep kan met ingang van de dag na de dag waarop de terinzagelegging is aangevangen, voor een periode van zes weken, worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. De indiener van een beroepschrift kan als onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de Voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij er een verzoek om een voorlopige voorziening is ingediend. In dat geval wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Twello, 7 juli 2010

J.T.H.M. Penninx,

burgemeester.

E.J.M. van Leeuwen,

secretaris.

Naar boven